Nastavak kampanje „IMAŠ PRAVO“ - #yourEUright

Nastavak kampanje „IMAŠ PRAVO“ - #yourEUright

Nastavlja se kampanja Europske komisije „IMAŠ PRAVO“ koja hrvatske građane informira o pravima koja ostvaruju kao potrošači u EU. Pravo na jednostavnu promjenu banke i transparentnost bankovnih usluga su teme događaja koji će se održati 15.10.2019. od 13 do 15:30 u Studentskom naselju „Stjepan Radić“. Uz Igora Vujovića, predsjednika Unije potrošača Hrvatske, kampanji će se na ovom događaju pridružiti Tomislav Pancirov i  Margarita Tomić Seiter.

Promjena banke i transparentnost bankovnih usluga sljedeća je tema kojom će informativna kampanja Europske komisije nastaviti informirati potrošače u Hrvatskoj

Kampanja „Imaš pravo“ u Hrvatskoj je započela u kolovozu 2019. i trajat će do proljeća 2020. Tema putovanja u paket-aranžmanu predstavljena je potrošačima na Ljetu na Štrosu u kolovozu u Zagrebu. Sad je na redu tema promjene banke i transparentnost bankovnih usluga. Web stranica kampanje (https://europa.eu/youreuright/home_hr) pruža građanima informacije koja su njihova prava i kako ih koristiti. Budući da su ciljna skupina kampanje građani u dobi između 18 i 35 godina, na ovom događanju fokus će biti na studentima. Influenceri Tomislav Pancirov i Maragarita Tomić Seiter će se na društvenim mrežama porukama označenim s #yourEUright obratiti studentima i pozvati ih na informiranje o njihovim pravima.

„Kampanja IMAŠ PRAVO uspješno je pokrenuta ovo ljeto i nastavljamo dalje informirati hrvatske potrošače o njihovim pravima. Budući da se zakoni, pravila i propisi mijenjaju te da bi držali korak s munjevitim razvojem tehnologije, dobro je znati svoja prava. U ovoj fazi kampanje potrošači će čuti o svojim pravima na transparentne bankarske naknade i jednostavno prebacivanje bankovnih računa. Svi koji dođu na događaj u Studentsko naselje Stjepan Radić, osim što će biti informirani o svojim pravima, moći će riješiti i kratak kviz o pravima potrošača vezanim za poslovanje banaka te osvojiti i prigodne nagrade“ rekao je Igor Vujović, predsjednik Unije potrošača Hrvatske i suradnik u kampanji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.