Njemačka: Kaufland smanjio šećer, sol i masnoće u svojim robnim markama

Njemačka: Kaufland smanjio šećer, sol i masnoće u svojim robnim markama

Njemački trgovac na malo Kaufland smanjio je udio šećera, soli i/ili masti u više od 300 proizvoda vlastite robne marke od 2018., što je opisao kao ključni "privremeni cilj".

Trgovac sada ima za cilj smanjiti sadržaj šećera, soli i/ili masti u 200 dodatnih proizvoda privatnih robnih marki do 2025. godine.

Kao trgovac hranom preuzimamo odgovornost. Zato surađujemo s našim dobavljačima kako bismo korak po korak optimizirali recepte proizvoda vlastite marke. Naš cilj nije koristiti nikakve zamjene, već zadržati isti okus i kvalitetu. Zato s novim receptima od samog početka strogo pazimo na što niži udio šećera, soli i/ili masti, rekla je Ines Rottwilm, direktorica održivosti u Njemačkoj u Kauflandu.

Trgovac je 2020. godine uveo označavanje Nutri-Score kako bi kupcima pomogao razumjeti nutritivne pojedinosti proizvoda prije donošenja odluke o kupnji.

Tvrtka je također uvela ocjenu Nutri-Score za proizvode vlastite marke K-Bio i K-take it veggie. Do kraja 2023. trgovac namjerava ugraditi oznaku u sve dostupne proizvode.

Također provode i dane nutricionističke kampanje u školama, gdje nutricionistica s učenicima razgovara o osnovama zdrave prehrane.

Izvor: esmmagazine
Foto: Kaufland

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.