Ministar Grlić Radman o napadima u Parizu i Beču: Takvom nasilju i terorizmu EU se mora suprotstaviti na odgovarajući način

Ministar Grlić Radman o napadima u Parizu i Beču: Takvom nasilju i terorizmu EU se mora suprotstaviti na odgovarajući način

Među mrtvima i ozlijeđenima u terorističkom napadu u Beču nema hrvatskih državljana, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ocijenivši da se takvom nasilju i terorizmu EU mora suprotstaviti na odgovarajući način.On se u izjavi novinarima u Saboru prije 'aktualnog prijepodneva' ponovo osvrnuo na teroristički napad u ponedjeljak navečer u austrijskoj prijestolnici koji je, kako je rekao, nastavak onoga što se dogodilo u Francuskoj.
"To je zabrinjavajuće i mislim da se takvim oblicima nasilja i terorizma Europska unija mora suprotstaviti na odgovarajući način", istaknuo je ministar.
Ocijenio je da treba raditi na "sprječavanju napada kojima je narušena sigurnost građana i zato je važna borba protiv ilegalnih imigracija" te istaknuo da hrvatska policija ulaže velike napore kako bi suzbila ilegalnu imigraciju na svojoj granici koja je i vanjska granica Unije.
"Izrazio sam solidarnost i sućut Austriji, fotografije su zastrašujuće", rekao je Grlić Radman.

Hrvatska uvijek ima dobre odnose s američkom administracijom

Ministar Grlić Radman osvrnuo se i na predsjedničke izbore u Americi, kazavši da je stvar odabira američkih građana koga će izabrati na predsjedničkim izborima te da Hrvatska uvijek ima dobre odnose s američkom administracijom bez obzira tko joj je na čelu.
Ministar je rekao da Hrvatska čeka rezultate izbora te da je sve stvar odabira američkih građana.
"Mi pozdravljamo demokratsko pravo da izaberu onog predsjednika kojeg oni žele. Ti će izbori pokazati volju i želju američkih birača", rekao je Grlić Radman.Na pitanje što bi bilo bolje za Hrvatsku, odgovorio je da je naša zemlja uvijek imala dobre odnose s američkom administracijom, bez obzira tko joj je na čelu."Hrvatska uvijek ima i imala je dobre odnose s američkom administracijom, bez obzira o kome se radi. Kada Hrvatska brani vlastite nacionalne interese, ona ih na određeni način prenosi i očekuje od sugovornika podršku", zaključio je ministar.

Izvor: Hina/Vlada
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.