MVEP najoštrije osuđuje devastaciju spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Općini Ravno u Bosni i Hercegovini

MVEP

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske najoštrije osuđuje nedavni vandalski čin kojim su nepoznati počinitelji već drugi put devastirali spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u mjestu Slivnica na jugoistoku Općine Ravno u Bosni i Hercegovini.

Polomivši križeve postavljene 2014. godine u čast poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima specijalne postrojbe Kobac 156. makarsko-vrgoračke brigade Hrvatske vojske, nepoznati počinitelji i njihovi istomišljenici pokazali su da još uvijek nisu spremni za istinsko suočavanje s prošlošću. Ovakvi incidenti i napadi na spomen-obilježja iz Domovinskog rata raspiruju mržnju, netrpeljivost i isključivost i ne smiju se ignorirati.

Stoga, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poziva nadležne institucije Bosne i Hercegovine da osude ovakve eskalacije mržnje te pronađu i sankcioniranju počinitelje.

MVEP

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.