Vučić najavljuje nastavak prodaje oružja nakon pada zrakoplova u Grčkoj Agencije

Vučić najavljuje nastavak prodaje oružja nakon pada zrakoplova u Grčkoj  Agencije

( BEOGRAD, 22. srpnja (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da će njegova zemlja nastaviti s prodajom oružja, nakon što je u Grčkoj srušen ukrajinski zrakoplov sa srpskim granatama.

Teretni avion Antonov An-12, koji se srušio u subotu navečer u blizini Kavale u sjevernoj Grčkoj, prevozio je 11,5 tona minobacačkih granata srpske proizvodnje koje su bile na putu za Bangladeš. Atena je priopćila da čeka informacije i objašnjenje Beograda, požalivši se da Srbija nije obavijestila grčke vlasti o letu. Vučić je, pokazujući egipatskom kolegi Abdelu Fatahu al-Sisiju proizvode srbijanske vojne industrije, rekao da će Srbija nastaviti s prodajom oružja tamo gdje je to moguće i u skladu s međunarodnim propisima. "Prometna nesreća! Hoćemo li i dalje prodavati? Naravno da hoćemo, i Senegalu i Bangladešu...

To je pitanje života Srbije. Ne pada mi na pamet da rušim vlastitu zemlju", rekao je Vučić novinarima. javlja Hina. Dodao je da su "svi zainteresirani za oružje iz Srbije" koja će ga prodavati "dopuštenim krajnjim korisnicima". Al Sisi, koji je u posjetu Srbiji, dobio je izložbu proizvoda srpske vojne industrije koje Beograd nastoji ponuditi Karu.

(FENA)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.