Erdogan u Sarajevu: Izbio veliki incident, sukob njegovih zaštitara i policije!

Erdogan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u ponedjeljak u Sarajevo u dvodnevni službeni posjet, a njegov dolazak obilježio je incident u kojemu su se umalo sukobili pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovini i tjelesni čuvari turskog predsjednika.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je kako je se incident dogodio u sarajevskoj zračnoj luci nakon slijetanja zrakoplova u kojemu je bio Erdogan s pratnjom.

Galić je za portal "Avaza" kazao kako je sukob bio toliko ozbiljan da su svi Erdogani čuvari zapravo trebali biti uhićeni.

- Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopće ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je osiguranje predsjednika Erdogana odbilo proceduru i redovite kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode, izjavio je ravnatelj Granične policije.

Erdoganovi tjelesni čuvari, koji su poznati po agresivnom ponašanju te su se za njegova posjeta SAD-u tukli s prosvjednicima koji su ondje izražavali nezadovoljstvo autokratskom vladavinom sadašnjeg turskog predsjednika, u zračnoj luci u Sarajevu su čak posegnuli za oružjem pa je malo nedostajalo da se dogodi izravni sukob s graničnim policajcima.

Turski se predsjednik iz sarajevske zračne luke s pratnjom uputio prema groblju Kovači kako bi ondje odao počast nekadašnjem predsjedatelju Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću s kojim je gajio duboke prijateljske veze.

Izvor: HRT

Poveznica: tthps://vijesti.hrt.hr/526308/erdogan-u-sarajevu-izbio-veliki-incident-sukob-njegovih-zastitara-i-policije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.