Ugledan njujorški Hrvat citiran u povodu obilježavanja Svjetskog humanitarnog dana

Ugledan njujorški Hrvat citiran u povodu obilježavanja Svjetskog humanitarnog dana

Svake godine 19. kolovoza obilježava se Svjetski humanitarni dan. Opća skupština Ujedinjenih naroda je 2008. godine 19. kolovoz proglasila Svjetskim humanitarnim danom kako bi se podigla svijest o humanitarnoj pomoći širom svijeta i odala počast ljudima koji riskiraju svoje živote da bi pomogli drugima. Federacija svjetskog mira i ljubavi (FOWPAL) bila je domaćin virtualnog događaja u povodu obilježavanja Svjetskog humanitarnog dana sa savješću, odajući počast herojima iz stvarnog života koji pomažu svima kojima je pomoć potrebna, spašavaju živote ili promiču ljudsku dobrobit.

Ugledan njujorški Hrvat i naš dopisnik Srećko Mavrek, koji je službeni predstavnik KDP međunarodnog počasnog društva u obrazovanju (KDP International Honor Society in Education) pri UN-ovom Odjelu za globalne komunikacije (UN DGC), uputio je svoju poruku kako bi istaknuo važnost humanitarnog rada. Organizatori su objavili njegov dobro zapažen citat na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

https://twitter.com/icday2020/status/1296862547585441793?s=20

https://www.facebook.com/107308477430724/posts/180728230088748/?d=n  

https://www.instagram.com/p/CEKMqzKHaCy/?igshid=1fww12b6m7k89

„Humanitarna pomoć je u mnogim zemljama itekako potrebna zbog nedostatka političke posvećenosti, pozornosti medija i međunarodne podrške. Pandemija je situaciju još više pogoršala. Želim zahvaliti humanitaracima koji su riskirali svoje živote u najtežim okruženjima pružajući pomoć nemoćnima. Savjest je izvor ljubavi, a ljubav je u srcu humanitarnog duha", rekao je dr. Hong, Tao-Tze, predsjednik FOWPAL-a

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.