Hrvatska Vlada uputila izraze sućuti i solidarnosti te ponudila pomoć grčkim i turskim vlastima

Hrvatska Vlada uputila izraze sućuti i solidarnosti te ponudila pomoć grčkim i turskim vlastima

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković na svojem je Twitter profilu izrazio sućut i solidarnost zbog potresa u Turskoj te ponudio pomoć grčkim i turskim vlastima. 
"Izražavamo sućut i solidarnost zbog snažnog potresa koji je pogodio dvije zemlje. Duboko žalimo za tragičnim gubicima života i nastaloj šteti te želimo brzi oporavak ozlijeđenima. Hrvatska je dostupna pružiti pomoć“, poručio je Plenković.
 
Među stradalima nema hrvatskih državljana
 
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je da među stradalima u snažnom potresu koji je u petak pogodio Grčku i Tursku prema dosadašnjim informacijama nema hrvatskih državljana."Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana smrtno stradao u potresu koji je pogodio Grčku i Tursku“, stoji u priopćenju ministarstva.
Veleposlanstva u Ateni i Ankari te konzulat u Istanbulu prate situaciju i stoje na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, dodaje se. 
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je sućut grčkom i turskom kolegi Nikosu Dendiasu i Mevlütu Çavuşoglu.
 
Izvor: Hina / Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.