Giuliani trvrdi da postoji 'nacionalna zavjera' demokrata za krađu izbora 2020. godine

Rudy Giuliani - 15 Nov 2020

Trumpov osobni odvjetnik i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani ustvrdio je u četvrtak da je predviđena pobjeda Joea Bidena nad predsjednikom Trumpom rezultat "nacionalne zavjere" koja uključuje izborne dužnosnike u ključnim državama.

"Ovo nije bila ideja 10 ili 12 šefova demokrata", rekao je Giuliani. “Ovo je bio plan. Morali biste biti budala da to ne biste shvatili. " Tijekom duge konferencije za novinare u Washingtonu, DC, Giuliani - koji predvodi Trumpove napore da na sudu ospori rezultate izbora - izložio je, kako je rekao, koordinirani plan za ilegalno povećavanje Bidenovog broja birača u cijeloj zemlji. Giuliani je rekao da su mnogobrojni glasački listići za odsutne glasače i slanje poštom ilegalni i da su ih dodavali korumpirani anketni radnici, a da su zatim prebrojani dok su republikanski inspektori bili udaljeni kako ne bi dokumentirali što se događa. Također tvrdi da su neki glasovi za Bidena utrostručeni jer su ih radnici više puta ugurali pojedinačne glasačke listiće u strojeve za brojanje.

“Jasno je da je počelo je kao nacionalna zavjera. Ti su se dokazi pojavili vrlo, vrlo brzo ”, rekao je Giuliani. "U trenutku kad sam vidio da je to ista stvar u 10 država, samo koristeći logiku, rekao sam: 'Ovo ne može biti slučajno.'" Giuliani je rekao da je Trumpova kampanja imala stotine zakletih izjava koje svjedoče o navodnom kršenju zakona, i posebno je naveo tvrdnje jedne anketne radnice u Michiganu, Jessy Jacob, koja je rekla da je "u osnovi bila obučena za varanje" u Bidenovu korist. "Možda možete reći da laže", rekao je. "Ali ne možete reći da nema dokaza. Ovo je izravni dokaz. " Giuliani je rekao da su masovne promjene u prebrojavanju glasova također predstavljale "posredni dokaz" za izbornu prijevaru i rekao da će diskvalificiranje ilegalnih glasova preokrenuti izbore u Trumpovu korist. U jednom je trenutku skrenuo pozornost na grafikon koji identificira države u kojima Trumpova kampanja vjeruje da bi Bidenove pobjede trebalo preokrenuti. Grafikon s oznakom "Višestruki putovi do pobjede" istaknuo je Arizonu, Georgia, Michigan, Nevadu, Pennsylvaniju i Wisconsin.

Inače, Giuliani je još u prošlu nedjelju izjavio da će predsjednički izbori biti "poništeni", tvrdeći da ima "dokaze" da su "korumpirani strojevi" Trumpu izbrisali milijune glasova, ali i da još nije vrijeme da ih se predoči. U intervjuu za Fox News "Sunday Morning Futures", Giuliani, koji je nedavno izabran da vodi Trumpovu postizbornu pravnu bitku, tvrdio je da je predsjednik zapravo pobijedio u ključnim državama koje su prema prevladavajućim medijima pripale Joeu Bidenu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.