HGK podupire kreiranje konkurentnijeg tržišta rada

HGK podupire kreiranje konkurentnijeg tržišta rada

Hrvatska gospodarska komora pozdravlja inicijativu Vlade da se nastavi dijalog između sindikata, države i gospodarstvenika vezan uz najavljene izmjene zakona koji će kreirati konkurentnije tržište rada.

„Ključna riječ je poticanje, a ne penaliziranje. Prosječni radni vijek u Hrvatskoj jedan je od najkraćih u Europi i njegovo produženje vidimo kao glavni cilj državne politike“ rekao je predsjednik HGK Luka Burilović, istaknuvši da ljudima koji su sposobni i žele raditi to treba i omogućiti i to na što jednostavniji način.

HGK nije za to da bilo koja strana nameće svoje uvjete, rješenje mora biti kompromisno i ne smije biti nikakve diskriminacije po dobi.

Uvjereni smo da će doći do kompromisa koji će odgovarajućim mjerama unaprijediti tržište rada, s posebnim naglaskom na poticanje što ranijeg ulaska mladih u svijet rada i za ostanak na tržištu rada do 65. godine.

Jasno je da se u reformama ne smije izgubiti iz vida socijalni aspekt radnog zakonodavstva, ali glavni fokus mora biti na ekonomskoj održivosti gospodarstva i mirovinskog sustava. Ono što svakako treba izbjeći u izmjenama ovih sedam zakona jest dodatno opterećenje poduzetnika.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.