Novalja i Opuzen predstavili projekte proširenja infrastrukture Poduzetničkih zona

Novalja i Opuzen predstavili projekte proširenja infrastrukture Poduzetničkih zona

Pomoćnica ministra Ana Mandac i pomoćnik ministra Damir Juzbašić službeno su posjetili Novalju i  Opuzen kako bi sudjelovali na uvodnim konferencijama koje su gradovi organizirali povodom aktivnosti na projektima proširenja infrastrukture Poduzetničkih zona.

U Gradskoj vijećnici Grada Novalje, 4. veljače 2020. godine, održana je uvodna konferencija projekta „Izgradnja i opremanje Poduzetničkog inkubatora Raganj“. Predmetni Projekt sufinanciran je bespovratnim sredstavima u iznosu od 7.089.255,21 kn, a rezultat je zgrada neto korisne površine 876,60 m2, 16 inkubacijskih jedinica, 1 multimodalna konferencijska dvorana, 3 D printer i CNC stroj koji će bit na raspolaganju budućim poduzetnicima.

Predstavljen je i Projekt „Proširenja zajedničke infrastrukture PZ Čiponjac“ sufinanciran bespovratnim sredstvima u iznosu od 8.980.795,97 kn. Ovim Projektom ostvareno je širenje mreže fekalne i oborinske kanalizacije, uređenje prometnica, uređenje zelenih površina, distributivno telekomunikacijske kanalizacije te širenje mreže javne rasvjete.

Uz Gradonačelnika Grada Novalje, Ante Dabu koji je okupljene upoznao o samom tijeku provedbe Projekata i ostvarenim rezultatima, kratkim govorom obratila se i pomoćnica ministra Ana Mandac.

Malo i srednje podueztništvo s udjelom od 99,7 posto u ukupnom gospodarstvu naše zemlje generira preko 68 posto ukupne zaposlenosti, u čemu smo iznad prosjeka EU. Svaki poticaj i napor usmjeren na jačanje poduzetništva i poticanja poduzetničkih inicijativa neminovno utječe na ukupno gospodarstvo naše zemlje. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta podržava lokalne inicijative koje, u najboljoj mogućoj mjeri, mogu prepoznati i odgovoriti na potrebe svojih poduzetnika, a koje u konačnici rezultiraju važnim projektima za razvoj lokalnog, regionalnog i ukupnog gospodarstva. Čestitam Vam na pokretanju ovih iznimno važnih projekata te Vam želim još mnogo uspješnih projekata u budućnosti“, istaknula je pomoćnica ministra Ana Mandac.

Uz Novalju i Grad Opuzen prepoznao je važnost projekta proširenja infrastrukture Poduzetničkih zona. Tako je 5. veljače 2020. godine u Gradskoj vijećnici u Opuzenu održana konferencija otvaranja projekta „Izgradnja II. faze komunalne infrastruktre u Poduzetničkoj zoni u Opuzenu“.

Ovim projektom Grad Opuzen stvara odličnu priliku za jačanje konkurentnosti svojih poduzetnika, privlačenje novih investicija ali i otvaranje novih radnih mjesta. Poduzetnička infrastruktura, kao nositelj gospodarskog razvoja na lokalnoj i regionalnoj razini, značajno doprinosi rastu broja poduzetnika, poboljšanju njihovih poslovnih rezultata, jačanju njihove konkurentnosti, a samim time i broju zaposlenih“, izjavila je pomoćnica ministra Mandac te iskoristila priliku čestitati Gradu Opuzenu na pokretanju ovog važnog projekta.

Izgradnja II. faze komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni u Opuzenu sufinancira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija. Glavni cilj ovog Projekta je proširenje već postojeće zajedničke infrastrukture Poduzetničke zone što će doprinijeti zapošljavanju i daljnjem razvoju poduzetničkih aktivnosti. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.296.609,01 kn.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.