Nove tvornice u Međimurju

Nove tvornice u Međimurju

U trima gospodarskim zona najveće međimurske općine Nedelišće zaposleno je više od 700 ljudi. Sve su već davno popunjene, pa se uz pomoć europskoga novca na 16 hektara uređuje i četvrta općinska gospodarska zona. 

I dok se završava uređenje nove gospodarske zone Goričice, prvi investitor već gradi proizvodnu halu. Riječ je o domaćem proizvođaču i izvozniku metalnih konstrukcija te opreme.

- Hala je veličine 1.400 kvadrata, gradimo je vlastitim sredstvima, bez pomoći države i bez poticaja, što za nas predstavlja određeni rizik, no jako vjerujemo u našu sigurnu poslovnu budućnost, ističe vlasnik tvrtke "Metal - euro" Tomislav Lončarić.

Zapošljavaju 30 radnika, a u ovoj će hali otvoriti još desetak novih radnih mjesta. No tu ne staju.

- Naši planovi za budućnost da ovdje iza vas napravimo takvu još jednu halu tijekom sljedeće godine ili 2022. gdje bi zaposlili još dvadesetak visokoobrazovanih djelatnika, kaže Lončarić.

U uređenje zone uloženo je pet milijuna, najviše - europskih kuna.

- Prodali smo svih deset parcela, ove godine idu još dvije hale i tamo negdje do kraja osmog mjeseca imat ćemo kompletno izgrađenu zonu sa infrastrukturom i tri hale, ističe načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

U trima sadašnjim gospodarskim zonama zaposleno je više od 700 ljudi, a u novoj će se zaposliti barem još stotinjak djelatnika.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/585281/nove-tvornice-u-meimurju

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.