BAT drugu godinu zaredom Poslodavac Partner u Hrvatskoj i BiH

BAT drugu godinu zaredom Poslodavac Partner u Hrvatskoj i BiH

Kompanije u sustavu BAT grupe, TDR u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, drugu su godinu zaredom dobitnici certifikata Poslodavac Partner. Riječ je o prestižnom certifikatu koji se dodjeljuje kompanijama s izvrsnim praksama upravljanja ljudskim resursima i visokim standardima kvalitete, a dodjeljuje ga konzultantska kuća SELECTIO.

BAT je u Hrvatskoj i BiH svrstan među kompanije koje zadovoljavaju najviše standarde upravljanja ljudskim resursima, što je samo potvrda da visoke globalne standarde, zbog kojih BAT grupa već više godina zaredom osvaja globalne certifikate najboljeg poslodavca, uspješno prenosi na lokalna tržišta. U BAT-u posebnu pozornost pridaju sustavu upravljanja učinkom i sustavu upravljanja kompetencijama koji koriste pri selekciji i razvoju zaposlenika. Također, jednakost prilika za sve zaposlenike ukorijenjena je u način poslovanja, kao i u sve HR procese, što pozitivno utječe na zadovoljstvo zaposlenika, ali i njihovu efikasnost.

Izuzetno smo ponosni na ovaj certifikat jer potvrđuje da smo uspjeli stvoriti i održati poticajno i atraktivno radno okruženje za naše zaposlenike. Kvalitetnim upravljanjem ljudskim potencijalima možemo se fokusirati na to da radimo efikasno, što čini ljude produktivnima i zadovoljnima“, istaknuo je Zvonko Kolobara, generalni direktor za BAT Adria tržišta.

Zaposlenici u BAT-u imaju mogućnost razvoja vlastitih kompetencija kroz sustav kvalitetnih edukacija u koje se mogu uključiti lokalno, ali i na raznim lokacijama na kojima BAT posluje širom svijeta. Osim edukacija, zaposlenicima se pruža mogućnost rada u multikulturalnom okruženju kroz sudjelovanje na raznim projektima i internacionalnim zadacima.

Kako bi poduzeće dobilo certifikat Poslodavac Partner, prolazi kroz proces neovisnog ocjenjivanja čak 45 procesa upravljanja ljudskim resursima u 5 glavnih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Certifikat se ostvaruje ukoliko poduzeće ostvari najmanje 75% ukupno mogućih bodova, a u svakom pojedinom području potrebno je ostvariti minimalno 70% mogućih bodova. Projekt Poslodavac Partner pokrenut je prije 14 godina, od strane Grupe SELECTIO.

Trenutno su 64 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.