Plenković u Rijeci: Važno je nastaviti s aktivnostima koje su omogućile revitalizaciju 3. maja

PLENKOVIĆ U RIJECI

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je obišao luksuzni polarni kruzer Scenic Eclipse, koji je izgrađen u Uljaniku, a usidren u riječkoj luci dok se ne smiri pandemija Covid-19, te poručio kako je riječ o brodu kakve želimo graditi u Hrvatskoj i kako je važno nastaviti s aktivnostima koje su omogućile revitalizaciju 3. maja. Izrazivši zadovoljstvo posjetom tom brodu izgrađenom u Uljaniku, premijer je poručio kako je ideja da se krene s daljnjim investicijama, ovaj puta u brodogradilištu 3. maj te da se takvi brodovi u budućnosti grade u riječkom brodogradilištu.Mislim da smo prve korake već kvalitetno poduzeli i važno je nastaviti s aktivnostima koje su omogućile revitalizaciju 3. maja, rekao je.U 3. maju započela je gradnja još jednog polarnog kruzera sličnih karakteristika, broda "Eclipse II" za istog australskog naručitelja, a planira se gradnja još četiri takva broda.

Namjere Scenic grupe su i dalje vrlo čvrste i tražimo rješenje kako da ti procesi na pravi način idu dalje, poručio je premijer, koji je rekao i kako su "u procesu" i jamstva za gradnju tih brodova.Na pitanje o čemu će razgovarati sa sindikalistima iz Uljanika, koji su se također našli na brodu, Plenković je odgovorio da je poznato kako je sve s Uljanikom išlo."Vlada je isplatila 4,5 milijarde kuna jamstava za Uljanik. Svakako ćemo tražiti rješenje kako da se održi dio poslovanja s obzirom na iskustva da su mnogi zaposlenici Uljanika pridonijeli izgradnji ovoga broda, premda je u teškim okolnostima završen i nevjerojatnim osobnim angažmanom naručitelja. Bilo je fascinantno vidjeti da je u tako teškim okolnostima ovakav brod izašao iz Uljanika i to je priznanje svima", rekao je premijer, poručivši kako će se tražiti rješenja koja će omogućiti da brodogradnja u Hrvatskoj i dalje postoji.
Na novinarski upit o očekivanim izbornim rezultatima njegove stranke na riječkom području, odgovorio je kako će nastojati  dobiti što veće povjerenje. 
"Nastojat ćemo dobiti što veće povjerenje pogotovo stoga što smo u našem mandatu pokazali da nam je svaki dio Hrvatske jednako važan, bez obzira koja je stranka lokalno na vlasti", rekao je Plenković, spominjući niz projekata koje je Vlada podržala na riječkom i istarskom području, poput bolnica u Rijeci i Puli, nastavka gradnje istarskog ipsilona, investicija u turizam, revitalizacije 3. maja… 
Izvor: Hina / Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.