Za„Lokalne inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ“, raspisan i novi Javni poziv

Za„Lokalne inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ“, raspisan i novi Javni poziv

U Županijskoj palači u Varaždinu  potpisana su dva ugovora s korisnicima koja se financiraju iz projekta „Lokalne inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA “.

Ugovore je s korisnicima potpisao zamjenik župana Robert Vugrin koji je pritom izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te je korisnicima potpora zaželio puno uspjeha i sreće u radu.

Naime, Varaždinska županija je 7. veljače po drugi puta raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje, a na Javni poziv  mogle su se prijaviti nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao, a pripadnici su ranjivih skupina, prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji imaju prebivalište u Varaždinskoj županiji. Pod ranjivim skupinama smatraju se dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina nezaposleni više od 6 mjeseci te osobe starije od 29 godina koje su nezaposlene više od 12 mjeseci, kao i žene, osobe s invaliditetom te osobe stare 50 godina i više.

Minimalni iznos potpore za samozapošljavanje koji se može dodijeliti pojedinom odabranom prijavitelju je 15.000,00 kn, dok je maksimalan iznos bio 35.000,00 kn.

Na prvi javni poziv kojeg je Varaždinska županija objavila pristiglo je 7 prijava od kojih je 6 prijava ostvarilo dovoljan broj bodova za ostvarenje prava na dodjelu potpore sukladno pravilima propisanim u Javnom pozivu. Maksimalan intenzitet potpore koji se može dodijeliti je 100% i svih 6 prijava ostvarilo je to pravo. Na drugi javni poziv su pristigle 3 prijave, od kojih su dvije ostvarile financiranje za lakše otvaranje djelatnosti i obavljanja posla, dok je jedna nažalost odbijena jer je prijavljena djelatnost nije prihvatljiva prema Programu dodjele potpora male vrijednosti za samozapošljavanje u projektu LEPEZA .

Dodajmo da je  projekt LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj županiji LEPEZA  vrijedan gotovo dva milijuna kuna koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj je Varaždinska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“.

U okviru projekta je za dodjelu potpora osigurano 405.000,00 kn. Do sada je kroz ova dva javna poziva dodijeljeno ukupno 267.144,37 kn, a za preostalih 137.855,63 kn je raspisan i treći javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje koji je otvoren do 24. lipnja 2020. g. te ga možete pronaći na internetskoj stranici Varaždinske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.