Izgradnja Centra za održivi razvoj pri samom je kraju, župan Posavec obišao laboratorije koji su pred opremanjem

Izgradnja Centra za održivi razvoj pri samom je kraju, župan Posavec obišao laboratorije koji su pred opremanjem

Izgradnja Centra za održivi razvoj pri samom je kraju, a obnovljene prostorije bivše vojarne u kojem je smješten Centar obišao je župan Međimurske županije Matija Posavec s državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislavom Paljakom i dekanom Međimurskog Veleučilišta Igorom Klopotanom.

Uspostavom Centra želi se osigurati istraživačko-razvojna infrastruktura koja će poslužiti za provedbu istraživačkog i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, ali i održive gradnje. Zgrada Centra je veličine 689 m², a laboratoriji će se nalaziti u prizemlju i na katu zgrade. Prostorije su kompletno obnovljene i spremne za opremanje. Laboratorij Biokemije okoliša bit će opremljen opremom vrijednom 2.872.500,00 kuna, a isporuka opreme se očekuje u siječnju 2021. godine. U tijeku je javna nabava za opremanje Centra održivog razvoja te opremanje laboratorija Održiva gradnja, Primijenjena automatika i Proširena stvarnost.

Ponosan sam što Međimursko veleučilište razvijamo kroz znanstvenu izvrsnost, a novi Centar održivog razvoja sa svojim će laboratorijima unaprijediti kvalitetu obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva i ojačati suradnju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama. Centrom održivog razvoja osigurat ćemo istraživačko-razvojnu infrastrukturu te će se time u konačnici povećati broj primjenjivih istraživačkih i razvojnih projekata u Međimurskoj županiji.“, rekao je župan Posavec.

 

Državni tajnik Paljak istaknuo je zadovoljstvo što se na prostoru bivše vojarne razvija Centar znanja oko kojeg su okupljeni studentski dom, studentski restoran, Razvojno edukacijski centar za Metalsku jezgru i Tehnološko inovacijski centar. Tijekom trajanja projekta, kako je naglasio dekan Klopotan,  provodi se organizacijska reforma Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s ciljem poboljšanja funkcioniranja kroz neformalne i formalne procese organizacijske strukture ustanove kako bi se u konačnici poboljšala kvaliteta, opseg i relevantnost istraživačkih aktivnosti. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.