Institut IGH se uz potporu HGK širi na Bliski istok i Sjevernu Afriku i najavljuje ambiciozne planove daljnje internacionalizacije

Institut IGH se uz potporu HGK širi na Bliski istok i Sjevernu Afriku i najavljuje ambiciozne planove daljnje internacionalizacije

Izaslanstvo Hrvatske gospodarske komore na čelu s Lukom Burilovićem posjetilo je Institut IGH, a glavna tema razgovora bio je dogovori o daljnjoj suradnji između HGK i IGH, prvenstveno u vidu izlaska na strana tržišta i sudjelovanje u aktivnostima koje organizira Komora.

„Institut IGH već je davno potvrdio svoj status vodeće inženjerske tvrtke u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, kao i ekspertizu u najvećim domaćim infrastrukturnim projektima. No, ono što mora biti okosnica gospodarske strategije jest internacionalizacija – jer bez nje nema nacionalne konkurentnosti, rasta i razvoja. I to u Institutu jako dobro znaju. Na tržištu Rusije su već snažno učvrstili svoju poziciju i tu imaju kontinuiranu podršku našega predstavništva, trenutno pripremamo suradnju u domeni farmaceutske industrije. Iznimno mi je zadovoljstvo da je i naša gospodarska delegacija u Egiptu rezultirala probojem na novo tržište. Vjerujem u brzo pozicioniranje i na tom te susjednim tržištima, u čemu mogu računati na punu potporu Komore“, istaknuo je Burilović.

Robert Petrosian, predsjednik Uprave IGH, naglasio je kako svojom desetogodišnjom strategijom razvoja 2020.-2030. planiraju daljnju internacionalizaciju svog poslovanja, a u fokusu su im zapadnoeuropska tržišta poput Austrije, Njemačke i Švedske, ali i Bliskog istoka i Sjeverne Afrike. „Nakon što smo posjetili Irak i Egipat, donijeli smo stratešku odluku o pozicioniranju na tržištima Bliskog istoka i Sjeverne Afrike otvaranjem podružnice u Kairu koja će služiti kao svojevrsni hub za to područje. Naša višegodišnja ekspertiza i širok spektar usluga i sektora koje podržavamo omogućuje nam sudjelovanje u najsloženijim projektima. Međutim, na početku, dok se ne pozicioniramo na tržištu, usredotočit ćemo se na usluge projektiranja, posebno one koje se odnose na velike infrastrukturne projekte poput projektiranja cestovne infrastrukture, vijadukata i mostova, luka svih vrsta i namjena te projektima obnovljive energije“, pojasnio je Petrosian.

U sklopu posjete najavljena je još jedna gospodarska delegacija, ovaj put u Alžir, a nakon prezentacija usluga HGK koje promoviraju izlazak na strana tržišta, komorsko izaslanstvo posjetilo je građevinski laboratorij IGH iz kojeg se tvrtka i počela razvijati 1949. godine.

Danas, nakon 72 godine rasta i usavršavanja, IGH predstavlja pokretačku snagu razvoja graditeljstva i vodeći građevinski Institut u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Zapošljavaju više od 500 zaposlenika od čega preko 400 inženjera i drugih eksperata koji sudjeluju u praktički svim većim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj, od istraživanja, studija i pripreme planske dokumentacije, preko projektiranja i stručnog nadzora, do svih laboratorijskih usluga.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.