Hrvatske tvrtke spremne sudjelovati u poslovima izgradnje Pelješkog mosta

Hrvatske tvrtke spremne sudjelovati u poslovima izgradnje Pelješkog mosta

Hrvatske tvrtke, posebno građevinska proizvodnja i operativa, kao i niz proizvođača iz drugih raznih proizvodnih te uslužnih djelatnosti, spremni su sudjelovati u velikom infrastrukturnom poslu izgradnje Pelješkog mosta.

Nakon odabira izvođača te uoči očekivanog potpisivanja ugovora s kineskim konzorcijom kao nositeljem cjelokupnog posla, na sastanku održanom 17. travnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori hrvatske su tvrtke iskazale zanimanje i spremnost za sudjelovanjem u dijelu realizacije tog, za Hrvatsku iznimnog strateškog infrastrukturnog projekta.

 

 

Sposobni realizirati zahtjevne poslove

Niz hrvatskih tvrtki uspješno realizira vrlo zahtjevne poslove i projekte na međunarodnom tržištu, ima iskustva, organizaciju, tehnologiju, sposobnost i kapacitete te su spremne i motivirane biti aktivnim dionikom u izvedbi projekta. Ne odnosi se to samo na građevinsku operativu i prerađivačku industriju, već i na niz ispitno-istraživačkih, pripremnih poslova, prijevoznih usluga, kao i mogućnostima smještaja i ugostiteljskim uslugama.

 

 

HGK posrednik u partnerstvu

Sukladno iskazanom zanimanju i mogućnostima višerazinske suradnje u realizaciji projekta, ocjenjeno je potrebnim da Hrvatska gospodarska komora pokrene inicijativu za susretom s predstavnicima kineskog konzorcija kako bi se kineskim partnerima predstavile mogućnosti domaće proizvodnje i usluga te kako bi prepoznali hrvatske proizvode i usluge te hrvatske tvrtke kao kvalitetne za suradnju.

Potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj na čiju je inicijativu i održan sastanak naglasila je da samo zajedničkim djelovanjem i udruživanjem možemo pokazati snagu hrvatskih tvrtki te trebamo uložiti dodatne napore kako bi toga postale svjesne i kineske kompanije od kojih očekujemo da u nama vidi partnere s kojima može sudjelovati i na drugim tržištima.

autor teksta: Emil Makovička/HIA.com.hr
foto: arhiva

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.