Posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Parizu

Posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Parizu

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u organizaciji HGK i predvođeno predsjednikom HGK Lukom Burilovićem posjetit će Pariz od 15. do 17. listopada u sklopu službenog posjeta predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Gospodarska delegacija održat će sastanak hrvatskih i francuskih gospodarstvenika u MEDEF-u, najvećem udruženju poslodavaca u Francuskoj s više od 750.000 članica od kojih preko 90 posto otpada na male i srednje tvrtke. Izaslanstvo MEDEF-a posjetilo je HGK početkom ove godine kad je održan i Hrvatsko-francuski poslovni forum na kojem su se okupile tvrtke zainteresirane za izlazak na francusko tržište.

„Moja želja je da se naši gospodarski odnosi približe onima u sportu gdje smo u samom svjetskom vrhu. To moramo preslikati i u gospodarstvo“, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Hrvatska je privlačno i dinamično tržište za francuske ulagače zbog svojega geografskog položaja u regiji i kvalitetne radne snage. Mogućnosti za suradnju leže u svim sektorima, a posebno u prehrambenoj, IT, obrambenoj industriji te području novih tehnologija te istraživanja i razvoja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.