FlixBus i Hrvatska pošta otvorili prodajna mjesta po cijeloj Hrvatskoj

FlixBus i Hrvatska pošta otvorili prodajna mjesta po cijeloj Hrvatskoj

Nakon uspješnog pilot-projekta u poštanskim uredima Hrvatske pošte u Splitu i Osijeku, karte za više od 2000 destinacija koje povezuje FlixBus korisnici mogu kupiti u gotovo 150 poštanskih ureda Hrvatske pošte diljem zemlje

FlixBus, utemeljitelj najveće mreže autobusnih linija u Europi, i Hrvatska pošta, najveći davatelj poštanskih usluga u Hrvatskoj, nakon uspješnog pilot-projekta prodaje karata u HP uredima u Splitu i Osijeku šire suradnju. Kako bi se lokalnom stanovništvu ponudila kvalitetna i lako dostupna usluga, FlixBusove autobusne karte sada su dostupne u gotovo 150 poštanskih ureda Hrvatske pošte u više od 100 gradova diljem Hrvatske. Isto tako, FlixBus je opskrbio poštanske urede i s ograničenim brojem posebnih kodova koje će korisnici moći iskoristiti za dodatne popuste za putovanja prema bilo kojoj destinaciji unutar zelene mreže autobusnih linija.

Autobusni kolodvori više nisu jedino mjesto kupovine autobusnih karata. Putnicima je potrebno ponuditi izbor i olakšati im svaku kupovinu. Stoga je i Hrvatska pošta vrlo brzo prepoznata kao novo mjesto kupovine karata. Iz tog razloga suradnju smo proširili i na druga veća, ali i manja mjesta diljem Hrvatske te postali još i dostupniji. – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

Hrvatska pošta najveći je davatelj poštanskih usluga u Hrvatskoj, a 1016 poštanskih ureda čini najveću maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj. Svakodnevno oko 150.000 korisnika u poštanskim uredima Hrvatske pošte obavlja poštanske, financijske, maloprodajne, digitalne i ostale usluge. Usto, Hrvatska pošta je i najveći poslodavac u Hrvatskoj, s više od 10.000 zaposlenika. Kao važan dio svoje strategije, Hrvatska pošta ulaže znatna sredstva u svoje zaposlenike i razvoj znanja radi pružanja bolje i kvalitetnije usluge građanima, što se odražava i na pozitivne poslovne rezultate.

Provedba razvojne Strategije Pošta2022. u punom je jeku, a pokrenut je i velik investicijski ciklus kojim se kvaliteta usluga podiže na razinu koja odgovara potrebama današnjih korisnika i dinamičnog tržišta.

Mogućnost kupnje Flixbusovih karata dodatna je usluga koju nudimo u skoro 150 poštanskih ureda. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u manjim mjestima u kojima su mnoge usluge dostupne jedino u poštanskim uredima. Zato smo proteklih godina uložili znatna sredstva u našu mrežu poštanskih ureda. U skladu s razvojnom Strategijom Pošta2022. cilj je nastaviti s ulaganjima u temeljno poslovanje koja će nam pomoći da građanima budemo još više na usluzi. – rekao je Josip Poljak, izvršni direktor Divizije mreža u Hrvatskoj pošti.

Korisnici mogu kupiti karte za bilo koju od 2000 destinacija unutar 28 europskih zemalja koje FlixBus trenutačno povezuje mrežom autobusnih linija. Razvojem domaće mreže autobusnih linija te međusobnim povezivanjem gradova diljem Hrvatske poput Osijeka, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Splita i Slavonskog Broda FlixBus je i lokalnom stanovništvu putovanja unutar države učinio još dostupnijima.

Od samih početaka poslovanja u Europi, pa tako i u Hrvatskoj FlixBus svojim putnicima pruža jednostavno putovanje autobusom koje je nadogradio i pojednostavnio uslugama poput besplatnog interneta, besplatnog prijevoza prtljage, široke mreže autobusnih linija diljem Europe, informacijama dostupnim 24 sata, praćenjem i informiranjem putem pametnih telefona, udobnošću i sigurnošću tijekom vožnje, ali i pristupačnim cijenama. Globalno, FlixBusom je od osnutka putovalo više od 100 milijuna putnika.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.