Predsjednik Vlade RH i HDZ-a, Andrej Plenković, uz proslavu obljetnice HDZ-a u Varaždinu posjetio Varteks i Vindiju

Plenković u Vindiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, svoj je današnji posjet Varaždinu započeo obilaskom pogona poduzeća Varteks. U premijerovoj pratnji je ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar uprave Lovro Kuščević, te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Uz premijera i ministre, u obilasku su bili predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća i varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan i predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac, a u Varteksu su ga dočekali i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te župan Varaždinske županije, Radimir Čačić.

Uoči obilaska pogona, predsjednik Uprave i većinski dioničar Varteksa Nenad Bakić upoznao je premijera s najnovijom poslovnom situacijom u Varteksu te najavio mogućnost zapošljavanja do tisuću novih ljudi, ako bi uslijed krize koja je i dalje prisutna u tekstilnoj industriji došlo do propasti nekih tvrtki u tom sektoru.
„Mi smo spremni primiti svakog zaposlenog koji će nam se vratiti, ali i nove ljude te, bude li potrebe, ponovo uvesti i drugu smjenu. To su planovi za koje smo spremni, ali nismo još s njima krenuli”, rekao je Bakić i napomenuo da Varteks do kraja godine:planira povećati proizvodnju, otvoriti nove dućane, i ponovno se etablirati kao modna kuća, a već u ožujku i predstaviti novu žensku kolekciju poslovne elegancije.
Nakon sastanka u Upravi Varteksa, slijedio je obilazak poslovnog sustava Vindija, gdje su se premijeru i ministrima pridružili i saborski zastupnici iz Varaždinske županije Anđelko Stričak i Josip Križanić. U obilazak tvrtke goste je poveo direktor i većinski vlasnik Vindije Dragutin Drk koji je istaknuo da Vindija u ovoj godini obilježava 60 godina proizvodnje te da tvrtka u ovoj godini kroz dvije investicije uvodi nove sofisticirane proizvodne linije za inovativnu proizvodnju i nove standarde u kvaliteti.
„Naše linije su mehanizirane i digitalizirane i tu je riječ o visokoj produktivnosti koja se danas traži, a uvest ćemo i nove linije. Vindija danas zapošljava više od četiri tisuće ljudi”, kazao je direktor Vindije, a prema posljednjim službenim financijskim rezultatima za 2017. godinu Vindija je ostvarila najveće prihode u Varaždinskoj županiji od čak 2,8 milijardi kuna.

Novinari su nakon sastanka u Vindiji iskoristili mogućnost da intervjuiraju ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te ministra gospodarstva poduzetništva i obrta Darka Horvata.
Zanimao ih je stav ministra Horvata o Uljaniku, ali i o pomoći Varteksu i Vindiji koja je pred novim investicijama. Ministar je rekao da je Vlada spremna pomoći koliko je to moguće Uljaniku, ali i posrnulom Varteksu, dok će Vindiju podržati u području znanstveno-istraživačkog rada.

Predsjednika Vlade Plenkovića u sklopu posjeta Vojarni "7. gardijske brigade Puma" Vojarni "7. gardijske brigade Puma" dočekao je general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Tijekom obilaska Vojarne Premijer je položio je vijenac i zapalio svijeću u kapelici u Spomen poginulim i umrlim pripadnicima 7. gardijske brigade Puma.


 
Slijedi sastanak u Hotelu Turist sa županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem i gradonačelnikom Grada Varaždina Ivanom Čehokom te saborskim zastupnicima gdje će, predsjednik Vlade nazočiti potpisivanju Ugovora "i darivanju zemljišta za Tehnološki park i Ugovora uza Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždinske toplice".Premijer će na kraju dana nazočiti proslavi 29. obljetnice varaždinskog HDZ-a u varaždinskoj areni.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.