Održane druge sjednice tematskih inovacijskih vijeća

TIV

U razdoblju od 28. veljače do 1. ožujka 2019. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska gospodarska komora, kao Tehničko tajništvo, podržali su održavanje drugih po redu sjednica  tematskih inovacijskih vijeća. Ovoga puta na dnevnom redu sjednica našle su se teme važne za uspješan rad vijeća povezane s ulogom i zadaćama koje imaju svi članovi vijeća. Na sjednicama su uspostavljene neformalne i formalne radne skupine tematskih inovacijskih vijeća: Akcijske radne grupe i Validacijski odbori i obrazložene njihove uloge u okviru rada vijeća.  

Sjednicama je nazočio predsjednik Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske i državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, a članovima Tematskog inovacijskog  vijeća za sigurnost  uvodno se obratio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te istaknuo značaj tematskih inovacijskih vijeća za izgradnju dugoročno održivog i učinkovitog nacionalnog inovacijskog sustava i stvaranje poticajnog inovacijskog okruženja.

Sjednice su organizirane u sklopu Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi čiji je korisnik Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a partner na Projektu je Hrvatska gospodarska komora. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Tematska inovacijska vijeća nastavljaju svoj rad prema definiranom rasporedu te se shodno tome na sljedećim sjednicama očekuju aktivnosti usmjerene na javne pozive koje će raspisati sama vijeća za prikupljanje zalihe projektnih ideja iz područja istraživanja, razvoja i inovacija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.