Predsjednica Republike primila izaslanstvo MNG Grupe

Predsjednica Republike primila izaslanstvo MNG Grupe

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo tvrtke MNG Grupe, jednog od najvećih konglomerata u Turskoj koji je aktivan u građevinarstvu, energetici, zračnom prijevozu, turizmu i financijama.

Vlasnik i direktor MNG grupe Mehmet Nazif Günal upoznao je Predsjednicu s postignućima te budućim projektima MNG Grupe, izrazivši uvjerenje kako postoje brojne mogućnosti za međusobnu suradnju u području građevinarstva i inženjeringa.

Predsjednica je kazala kako je Turska značajan hrvatski vanjskotrgovinski partner, s dobrom razvojnom perspektivom gospodarske suradnje Hrvatske i Turske u području trgovine, turizma, bankarskog sektora, energetike i poljoprivrednog sektora te izrazila vjeru u daljnje ulaganje turskih investitora u Hrvatsku.

Unatoč znatnijem padu hrvatskog izvoza u Tursku u 2018. godini, sugovornici su zaključili kako je potrebno neprestano raditi na poboljšanju poslovnog okruženja te osnažiti gospodarsku suradnju i povećati trgovinsku razmjenu, izrazivši isto tako nadu kako će više turskih poduzeća iz drugih sektora prepoznati prednosti ulaganja u Hrvatsku.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.