Poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine

Poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine

Na marginama 8. sastanka na vrhu zemalja srednje i istočne Europe i Kine, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom organizira Poslovni forum za poduzetnike iz Kine i 16 europskih zemalja pod nazivom „9. poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine” koji će se održati 12. travnja 2019. godine u hotelu Rixos Libertas, Dubrovnik.

Forum počinje plenarnim dijelom gdje će se okupljenima obratiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Državnog vijeća NR Kine.

U sklopu službenog otvaranja foruma bit će predstavljena te ujedno pokrenuta internet stranica Koordinacijskog mehanizma 16+1 za malo i srednje poduzetništvo. Sukladno dokumentu Smjernice iz Budimpešte, usvojenom tijekom sastanka na vrhu predsjednika vlada krajem studenog 2017. u Budimpešti, Republika Hrvatska preuzela je osnivanje Koordinacijskog mehanizma za malo i srednje poduzetništvo. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta preuzelo je nadležnost za Koordinacijski mehanizam 16+1 za malo i srednje poduzetništvo, a internet stranica predstavlja središnju točku za razmjenu informacija i povezivanje institucija koje se bave malim i srednjim poduzetništvom, kao i samih gospodarstvenika.

Nakon službenog otvaranja foruma slijede izlaganja na temu gospodarske suradnje u formatu 16+1.

U drugom dijelu foruma organizirane su četiri tematske panel rasprave:

  • Inovacije i industrija kao pokretači gospodarskog rasta,
  • Mogućnosti za kreativne industrije i turizam,
  • Investicije i infrastruktura te
  • Izvoz i e-trgovina.

Na panelima sudjeluju predstavnici privatnog i javnog sektora iz Hrvatske i ostalih 15 zemalja srednje i istočne Europe, te iz Kine.

Tijekom poslovnog foruma održavat će se individualni sastanci kineskih i europskih tvrtki. Također će se paralelno odvijati i dodatni b2b2 sastanci organizirani od strane Bank of China.

Akreditiranje novinara za sudjelovanje:

Za sudjelovanje samo na poslovnom forumu i aktivnostima u hotelu Rixos Libertas, zainteresirani novinari mogu se prijaviti putem službene stranice poslovnog foruma: www.croatia-forum2019-ceec-china.hgk.hr

Prijava omogućuje samo kretanje i sudjelovanje u hotelu Rixos tijekom foruma.

Novinari zainteresirani za pratiti širi program, odnosno i druga događanja Summita, moraju se prijaviti putem službene stranice Ministarstva vanjskih poslova RH i Vlade RH: www.ceec-china-croatia.org

U hotelu Rixos Libertas za poduzetnike je predviđen cjelodnevni program. Detaljniji nacrt programa pogledajte OVDJE. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.