Na Gradskoj tržnici u Varaždinu dodijeljeno je dvadesetak certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“

certifikati tržnica

Na Gradskoj tržnici u Varaždinu dodijeljeno je dvadesetak certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ prodavačicama i prodavačima na "varaždinskom placu", čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već četrnaestu godinu zaredom. Svečanoj podjeli prisustvovali su i tajnik Udruge hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, a certifikate je uručio gradonačalnik dr.sc. Ivan Čehok.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući "Proizvode hrvatskog seljaka" izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede. „Plac je kultno mjesto ovog grada i tu se ne kupuju samo namjernice već je ovo mjesto susreta i Varaždinci vole svoj plac.

Jako je dobro da imamo ovakvu tradiciju, ove certifikate već četrnaestu godinu za redom, da građani mogu provjeriti i znati što kupuju i uvjeriti se u kvalitetu proizvoda“  istaknuo je gradonačelnik.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.