Novo ulaganje u lokalnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije

Novo ulaganje u lokalnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je danas 28. lipnja 2019. godine nerazvrstanu cestu u općini Draž čija je obnova financirana iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH sa 4,8 milijuna kuna.

Svrha natječaja u okviru operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta bilo je poticanje lokalnog razvoja u ruralnim područjima kroz izgradnju ili rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, a korisnici potpore su jedinice lokalne samouprave. Projekt se odnosi na rekonstrukciju nerazvrstane ceste Ulica dr. Franje Tuđmana u mjestu Duboševica u općini Draž, u ukupnoj duljini od 1,28 km.
 
Prilikom otvorenja ministar Tolušić je izjavio:


„Ovo je glavna i najveća ulica u ovom kraju, što znači i da je centar sela oko kojeg se odvija sav život. I baš taj život želimo razvijati, potaknuti mlade da ostanu naselju i tu grade svoju budućnost."

 
Cilj projekta općine Draž je unaprijediti komunalnu infrastrukturu kako bi se revitaliziralo ovo slabije razvijeno područje te ruralnom stanovništvu osiguralo primjerenije uvjete života.
 
U Osječko-baranjskoj županiji do sada je iz Programa ruralnog razvoja RH ugovoreno najviše projekata od svih županija, sa više od 1,3 milijarde kuna potpore.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.