Požar u Reciklažnom dvorištu na zagrebačkom Jakuševcu zahvatio je 100 m2 odbačenog namještaja, visine i do 10 metara, pa bi se vatrogasci i cijelu noć mogli boriti s vatrom iz koje suklja gusti dim vidljiv sa šireg gradskog područja. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba doznaje se da su vatrogasci uspjeli okružiti vatru i razdvojiti prostor zahvaćen plamenom od neugroženog prostora. Ozlijeđenih osoba nema.
No, sada trebaju ugasiti otvoreni plamen što bi, prema vatrogasnom iskustvu, moglo potrajati čitavu noć možda i dan s obzirom na veličinu vatrom zahvaćene površine, ali i količinu gorive tvari. Nakon prigušivanja krenut će se na raskapanje opožarenog materijala i dogašavanje vatre. Javna vatrogasna postrojba izašla je na teren s devet vozila i 26 vatrogasaca, a u pomoć im je priteklo 30 pripadnika DVD-ova s devet vozila. 
 
 - U ovome trenutku prerano je prejudicirati uzroke požara. Nemamo informacije da bi posljedice ovog požara mogle negativno utjecati na zdravlje ljudi. Trenutno je primarno ugasiti požar i sanirati požarište, a o svemu ostalome ćemo se oglasiti naknadno, izjavio je direktor Službe za zajedničke poslove Zagrebačkog Holdinga Tomislav Jurić. Upozorio je da svi koji su stigli na ovo odredište pridržavaju uputa službenih osoba. 

Dodao je kako prema prvim informacijama gori namještaj i glomazni otpad, međutim kako se radi o odlagalištu raznolikog tipa pa će očevid više utvrditi o samim uzrocima i obujmu štete. Naglasio je kako se u ovom slučaju, iako je prizor neugodan - ne može govoriti o velikom izvanrednom događaju koji prijeti stanovništvu Novog Zagreba. Županijski centar 112, koji je dojavu o požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec zaprimio u 19,15 sati, izvijestio je da po prvim informacijama gori odbačeni namještaj i da nema ozlijeđenih osoba. Na terenu se nalaze službenici zagrebačke policije i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Autor: D. M. / HRT