Riječanin s križom na leđima stigao u Zagreb s porukom Vladi

Riječanin s križom na leđima stigao u Zagreb s porukom Vladi

Riječanin Saša Pavlić koji od subote iz Rijeke nosi križ na leđima danas je stigao u Zagreb . Zbog ozljeda na nogama prijatelji su mu pomogli nostit krž težak 20 kg. Konačni cilj bio je Zagreb  i  Vlada.

"Danas je dan kada svatko od nas građana Hrvatske ima priliku napraviti za naše najmanje i najnemoćnije ono što može, dođite na trg i barem dajte podršku, učinit će te sretnima djecu, ali i sebe!", poručio je na Twitteru Saša Pavlić,


Poruka Saše Pavlića: novca za liječenje djece mora biti

Pavlić je, podsjetimo, na put krenuo kako bi poslao poruku da novca za liječenje djece mora biti.  Na Twitteru je pozvao premijera Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Milana Kujundžića i predstavnike udruga oboljelih, da iskoriste današnji trenutak i nađu rješenje za problem neodgovarajućeg sustava liječenja djece danas u Hrvatskoj. Građane je pozvao da "podrškom čekaju vani".

Ministar zdravstva

"Poštujem križ, poštujem žrtvu čovjeka koji je prešao 150 i više kilometara, međutim problem zdravstva, održivosti financijskog zdravstvenog sustava i stručnoga i drugoga, je problem ne pojedinca ili simbolike, nego problem svih država u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, o čemu trebamo svi preuzeti odgovornost i sudjelovati", komentirao je ministar Kujundžić danas novinarima simbolični put Saše Pavlića.

"Imati državu ne znači imati samo zdravstvo, to znači imati i sve druge sustave , uključujući i obranu", dodao je referirajući se na ono što je motiviralo Pavlića na put, a to je da država ima novce za skupe avione, a nema za lijekove za djecu. Na pitanje kakva je to poruka da se ima milijune za avione, ali ne i za bolesnu djecu, rekao je da "to nije poruka".

"Bolesna djeca se u Hrvatskoj liječe uključujući i najnovije lijekove. Dok brojne bogate zemlje ne daju najnoviju generaciju, mi u Hrvatskoj dajemo. Upitan hoće li predložiti premijeru da prime Pavlića na sastanak, Kujundžić je odgovorio: "Ne znam, to pitajte premijera". Upitan je li spreman razgovarati s njim kaže kako je on spreman sa svakim razgovarati, uključujući i novinare.

hrt/HIA.com.hr
foto:Maja Sever, twitter

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.