Za ubojstvo Jean-Michel Nicoliera osumnjičen 45.godišnjak

Za ubojstvo Jean-Michel Nicoliera osumnjičen 45.godišnjak

Za ubojstvo mladog Francuza, heroja Domovionskog rata Jean-Michel Nicoliera osumnjičen je 45.godišnjak. Nakon višegodišnjeg istraživanja, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv srbijanskog državljanina zbog sumnje da je nakon pada Vukovara u studenome 1991. sudjelovao u strijeljanjima zarobljenika te u hangaru na Ovčari zlostavljao i ubijao zarobljene hrvatske branitelje i civile dovedene iz vukovarske bolnice, a među njima i francuskog državljanina

 

Osumnjičeni je srbijanski državljanin

"S obzirom da je osumnjičeni srbijanski državljanin nedostupan, hrvatska će policija u suradnji s nadležnim tijelima kaznenoga progona u Hrvatskoj i inozemstvu, maksimalno intenzivirati mjere traganja s ciljem uhićenja i privođenja osumnjičenika nadležnim pravosudnim tijelima Republike Hrvatske", stoji u priopćenju MUP-a.

U policiji tvrde da je osumnjičeni tijekom listopada 1991. nakon okupacije Sajmišta sudjelovao u odvođenju i ubojstvu sedam civila, od kojih se troje još vode kao nestali. Sumnja se da je u poslijepodnevnim i večernjim satima 20. studenog 1991., u hangaru na Ovčari, "sudjelovao u zlostavljanju i ubojstvima zarobljenika dovedenih iz vukovarske bolnice prilikom čega je usmrtio više osoba, među kojima i francuskog državljanina. S ostalim pripadnicima neprijateljskih postrojbi na lokaciji Grabovo/Vorginac sudjelovao je u strijeljanju 200 zarobljenika, a posmrtni ostaci 193 zarobljenika do danas su identificirani.

Amerikanci nagradili film o vukovarskom heroju Nicolieru

Mladi Hrvati iz Njemačke odali počast J. M. Nicolieru

hrt/HIA.com.hr
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.