U ponedjeljak istječe rok za studente koji žele državnu stipendiju od 10.800 kuna godišnja

STIPENDIJE

U ponedjeljak istječe rok za studente koji žele državnu stipendiju. Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je dva natječaja za državne stipendije onaj za studente nižeg socio-ekonomskog statusa, koju će dobiti 10.000 studenata te natječaj stipendije za posebne skupine studenata, koju dobiva njih 400. Rok za prijavu na oba natječaja istječe u ponedjeljak, 4. studenoga.

Mjesečni iznos državne socio-ekonomske stipendije je 1.200,00 kuna i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2019. do lipnja 2020.Isti je iznos i državne stipendije za posebne skupine studenata, dakle godišnje će dobitnici na račun primiti 10.800 kuna. 

U natječaju za stipendiju za posebne skupine studenata mogu sudjelovati sljedeće skupine: redoviti studenti studijskih programa za deficitarna zanimanja s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe; redoviti studenti osobe s invaliditetom; redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom; redoviti studenti kojima je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja; redoviti studenti koji su na muzičkim ili umjetničkim akademijama u Republici Hrvatskoj – daroviti mladi umjetnici; redoviti studenti bez oba roditelja te redoviti studenti roditelji.Za vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju studenti ne mogu primati ni jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora. Detaljnije uvjete za svaku od tri potkategorije u kojima se socio-ekonomska stipendija dodjeljuje možete doznati ovdje.

izvor. SREDNJA.HR

foto: SREDNJA.HR

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.