Premijer u Sinju: Hrvatska teži pomirbi, a Vučić se mora suočiti s istinom da je Srbija bila agresor

SINJ

Po dolasku u Sinj na svečanosti u povodu 303. Sinjske alke, predsjednik Vlade odgovarajući na novinarska pitanja naglasio je da su se obilježavanje 23. obljetnice Oluje i Sinjska alka ove godine sretno spojile."Sjajan dan! Bilo je vrlo dostojanstveno i lijepo danas u Kninu na 23. obljetnici Oluje", rekao je Plenković, dodavši kako je poseban događaj dolazak u Hrvatsku izraelskog zrakoplovstva.
 
Hrvatsko-izraelsko partnerstvo
 
Ocijenio je kako je to jedan snažan signal partnerstva između Hrvatske i Izraela.
"Naša odluka o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova je bitno digla naše bilateralne odnose na višu razinu i drago mi je da je moj posjet Izraelu u siječnju 2017. rezultirao ovako dinamičnom suradnjom".
 
Rat se vodio na teritoriju Hrvatske, a ne na teritoriju Srbije
 
Komentirajući izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića podsjetio je kako je već danas u Kninu rekao da Hrvatska želi politiku pomirbe, politiku suradnje, dobrosusjedsku politiku. "Da bismo to mogli bitno je da se suočimo s prošlošću, poručio je predsjednik Vlade, rekavši da je bitno utvrditi istinu. 
"A mi jako dobro znamo da se, na žalost, rat vodio na teritoriju Hrvatske, a ne na teritoriju Srbije", naglasio je premijer i podsjetio kako je Miloševićev velikosrpski režim izvršio agresiju na hrvatski teritorij."Oluja je", istaknuo je, "taj proces okupacije hrvatskih teritorija okončala.Mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja došla je 1998. i zaokružila našu teritorijalnu cjelovitost, a što se izjave tiče i usporedbi koje se odnose na holokaust "što je previše, previše je", rekao je Plenković.

Uživam u Sinjskoj alci
 
Premijer je izrazio oduševljenje atmosferom u Sinju i cijeloj Cetinskoj krajini u povodu 303. Sinjske alke na koju i inače rado dolazi. "Uživam u Alci svaki put kad ovdje dođem i veselim se uspjesima naših alkara, rekao je premijer i napomenuo kako je upravo s gvardijanom fra Petrom Klapežom razgovarao o pripremama za blagdan Velike Gospe.
"Sinj je veliko marijansko svetište u kojem imam puno prijatelja i veselim se svakom dolasku", zaključio je predsjednik Vlade.Nakon završetka alkarskih nadmetanja predsjednik Vlade čestitao je slavodobitniku 303. Sinjske alke Josipu Čačiji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.