Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Barbanu nazočio 44. Trci na prstenac

BARBAN

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Općinu Barban gdje je nazočio 44. Trci na prstenac. Obišao je u Poduzetničkoj zoni Barban tvrtke A.B.S. d.o.o. te  IZO d.o.o. koje se bave proizvodnjom PVC i ALU stolarije, odnosno strojeva i opreme za prehrambenu proizvodnju. Nazočio je i svečanosti uručenja odluke o darivanju zemljišta  koje predstavlja trkalište Trke na prstenac Općini Barban. 

Darovanje zemljišta na kojem se održava Trka Općini Barban  
 
Predsjednik Vlade tom je prigodom pozdravio sve nazočne u Centru za posjetitelje Barban koji je, kako je kazao, novostvorena vrijednost u odnosu na prošlogodišnju Trku na prstenac, a  sufinanciran je i sredstvima Ministarstva turizma i Općine Barban.
 
"Dakle, dvije važne stvari, ovaj moderni, interaktivni način prezentacije Trke na prstenac s 325-godišnjom tradicijom obnovljenom 1976. godine, koja je, kao još jedan dokaz velike kulturne baštine Istre i Hrvatske, i 2016. uvrštena u nematerijalnu kulturnu baštinu Republike Hrvatske", istaknuo je predsjednik Vlade dodajući: "Posebno mi je drago da smo za današnju Trku pripremili ovaj ugovor koji će ministar državne imovine uručiti načelniku općine, gospodinu Pausu, kojim se zemljište na kojem se održava ova Trka dodjeljuje Općini Barban. 
 
Kazao je da se radi o dijelu šire politike Vlad u smislu decentralizacije. Naglasio je da je dodjela imovine važne za budućnost  Trke na prstenac i poruka Općini Barban i Društvu koje brine o ovoj tradiciji kako Vlada Republike Hrvatske želi da Trke budu što bolje uređene.
 
"Siguran sam i da se povećava  broj društava koje sponzoriraju Trku na prstenac te da ćemo u godinama koje su pred nama vidjeti i njihovu veću kompetitivnost, bolju organiziranost te privlačnost Barbanštine  brojnim posjetiteljima Istre tijekom ljetnih mjeseci", poručio je Plenković.
 
44. Trka na Prstenac
 
Predsjednik Vlade potom je sudjelovao u svečanom programu 44. Trke na prstenac. Pozdravivši visoke uzvanike, izrazio je zadovoljstvo ne samo uručivanjem ugovora između Ministarstva državne imovine i Općine Barban o darovanju zemljišta na kojem se Trka na prstenac održava,  nego i posjetom novom Centru za posjetitelje u Barbanu. 
 
"Centar na jedan krasan, interaktivan način brojnim turistima i svima zainteresiranima, predstavlja veliku kulturnu baštinu Barbana, Istre i Hrvatske - 325 godina tradicije koju intenzivno njegujete od 1976. godine.  Na tome vam čestitam”, poručio ie Plenković, zaželjevši natjecateljima puno uspjeha te da svi zajedno svjedočimo još jednoj lijepoj Trci na prstenac.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.