Dvije skijašice i šest skijaša i predstavljat će Hrvatsku na utrkama Snježne kraljice

Dvije skijašice i šest skijaša i predstavljat će Hrvatsku  na utrkama Snježne kraljice

 Ljubitelji zimskih sportova i alpskog skijanja i ove će godine moći uživati u nastupima najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša koje će Zagreb ugostiti na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2020., a na startu na Sljemenu u novom nas desetljeću očekuje čak osam hrvatskih predstavnika.

U ženskoj slalomskoj utrci u subotu, 4. siječnja Hrvatsku će predstavljati nade hrvatskog skijanja, Leona Popović i Ida Štimac. Leoni Popović ovo će biti treći nastup na Snježnoj kraljici, a utrku na Sljemenu najavila je sjajnim rezultatom i osvojenim prvim bodovima u slalomu u austrijskom Lienzu prošle nedjelje. Peti put u karijeri izborila je drugu vožnju na utrkama Svjetskog skijaškog kupa i na kraju završila na 26. mjestu. Ida Štimac upravo je na Snježnoj kraljici prije dvije godine debitirala u Svjetskom skijaškom kupu, a nakon lanjske ozljede koljena ove se godine vratila na stazu i na Sljemenu će nastupiti po drugi put. Uz fantastičnu podršku navijača, na koju zasigurno mogu računati, naše skijašice imaju priliku ostvariti rezultate karijere.

Dan kasnije, u nedjelju, 5. siječnja sljemenski će Crveni spust u muškoj konkurenciji voziti šest hrvatskih predstavnika, a time će se, kao i prošle godine, u potpunosti iskoristiti kvota od šest skijaša za domaće utrke.

Istok Rodeš, Elias Kolega i Matej Vidović pokušat će ponoviti sjajne rezultate s prošlogodišnje Snježne kraljice, kada su sva trojica završila među 20 najboljih i osvojili bodove u Svjetskom skijaškom kupu. Istok Rodeš ostvario je najbolji rezultat plasiravši se na sedmo mjesto, čime je ponovio rezultat karijere i tada najavio sjajnu skijašku karijeru. Uz njih će se niz sljemensku stazu ponovno spustiti i Filip Zubčić, Samuel Kolega te Leon Nikić.

Navijači od hrvatskih skijaša s pravom mogu očekivati borbu za vodeće pozicije na ovogodišnjim utrkama Snježne kraljice, što daju nagovijestiti odličnom formom i zapaženim rezultatima ove sezone. Na slalomskoj utrci Svjetskoga kupa u finskom Leviju čak su trojica naših skijaša završila među prvih 20 natjecatelja - Istok Rodeš kao 14., Filip Zubčić 16., a Elias Kolega 19. Odlične rezultate nastavili su i na utrci slaloma u francuskom Val d'Iseru, gdje su Elias Kolega (15.), Matej Vidović (20.) i Istok Rodeš (25.) osvojili nove bodove u Svjetskom skijaškom kupu. Uz odlične rezultate u slalomu Filip Zubčić završio je dvije utrke veleslaloma među prvih 10 skijaša i pokazao odličnu formu u tehničkim disciplinama.

Osim hrvatskih predstavnika, publika na Sljemenu moći će ponovno pratiti nastupe najboljih u svijetu skijanja. Čudesni Austrijanac, jedan od najboljih skijaša svih vremena i peterostruki pobjednik Snježne kraljice, Marcel Hirscher, objavio je kraj skijaške karijere i šokirao ljubitelje alpskog skijanja. Tako se ove godine iščekuje novi sljemenski kralj, a kao najveći favoriti nameću se Norvežanin Henrik Kristoffersen, Šveđanin Andre Myhrer i Francuz Alexis Pinturault, koji su ove godine vodeći u poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa. 

U ženskoj konkurenciji titulu Snježne kraljice pokušat će po peti put osvojiti Mikaela Shiffrin i izdvojiti se na vrhu ljestvice po broju osvojenih naslova. Sjajna Amerikanka i ove je sezone u odličnoj formi te vodeća u ukupnom poretku i poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa. Uz Shiffrin će u borbi za postolje i vodeće mjesto svakako biti Slovakinja Petra Vlhova te Švicarka Michelle Gisin, koje ove sezone odlično voze slalomske utrke i ostvaruju vrhunske rezultate. 

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, 4. siječnja. Start prve vožnje je u 13, a druge u 16.15 sati. Muški slalom održava se u nedjelju, 5. siječnja, s početkom prve vožnje u 14.15, a druge u 17.40 sati. 

 Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina, dok za mušku utrku one iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan. U cijenu ulaznica uključeni su prijevoz na Sljeme, nastup DJ-a, hrvatska navijačka zastavica te besplatna hrana i piće, po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu. Ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr te na ovim prodajnim mjestima. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.