Ženski slalom na Sljemenu otvara Petra Vlhova

Ženski slalom na Sljemenu otvara Petra Vlhova

Najbolje svjetske slalomašice večeras su sudjelovale na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” 2020. Na posebnoj ceremoniji izvlačenja brojeva, petnaest najboljih skijašica izvlačilo je startne brojeve kližući na popularnom klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Brojni Zagrepčani i posjetitelji Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će sutra od 13 sati krenuti startati na Crvenom spustu. Snimke ovog jedinstvenog izvlačenja brojeva emitirat će se u izravnom prijenosu utrka i tako pridonijeti još većoj promociji glavnoga grada i njegova Adventa diljem svijeta. „Ponosni smo što u novo desetljeće ulazimo s 14. utrkom najboljih svjetskih slalomašica svijeta, koje su ponovno u našem gradu na ovom predivnom Ledenom parku. Pozivam sve zaljubljenike skijanja na Sljeme, kako bi skijašice i ove godine imale fantastičnu podršku te se borile za što bolje pozicije vođene sjajnom atmosferom. Očekuju nas fantastične i neizvjesne utrke te sam siguran da će gledatelji uživati u skijaškom spektaklu. Staza je u odličnom stanju, na čemu još jednom zahvaljujem djelatnicima skijališta Sljeme, organizatorima utrke i svima koji su u pripremu staze uložili izniman trud“, rekao je Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” 2020.

Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić: „Zahvaljujem najboljim svjetskim skijašicama i skijašima, koji i ove godine u Zagrebu sudjeluju na jednom od najvećih svjetskih skijaških spektakla. Još jednom zahvaljujem i obitelji Kostelić koja je mukotrpnim radom i nevjerojatnim uspjesima promovirala hrvatsko skijanje te omogućila da se danas utrke Svjetskog skijaškog kupa održavaju u Zagrebu. Pozivam sve gledatelje na Sljeme, kako bismo podržali naše skijašice i skijaše te poslali još jednu prekrasnu sliku s naše zagrebačke gore“. Sutrašnju utrku slalomašica otvorit će Slovakinja Petra Vlhova, jedina skijašica koja je uz Mikaelu Shiffrin prošle sezone pobijedila u slalomskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa. „Lijepo mi je u Zagrebu i uzbuđena sam zbog utrke koja se održava sutra na Sljemenu. Vjerujem da ću skijati odlično i boriti se za titulu Snježne kraljice”, izjavila je. Druga iz startne kućice sutra će krenuti Švicarka Michelle Gisin, koja je prošlog vikenda osvojila treće mjesto na utrci u Lienzu te prvi puta u karijeri bila na pobjedničkom postolju u slalomu. „Jako sam uzbuđena zbog sutrašnje utrke i veselim se što ću po prvi puta u slalomu imati ovako dobar startni broj, među sedam najboljih natjecateljica”, rekla je. Startni broj tri izvukla je Austrijanka Katharina Liensberger, koja je osvojila četvrto mjesto na posljednjoj slalomskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa. „U Zagrebu je uvijek jedinstven događaj izvlačenja startnih brojeva i to je za nas skijašice vrlo zabavno. Nisam pretjerano vješta u klizanju, ali jedva čekam pokazati svoje skijaške sposobnosti sutra na Sljemenu”, najavila je.

Četverostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 24-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u sutrašnju utrku krenut će sa startnim brojem sedam. „Uvijek mi je lijepo vratiti se u Zagreb, to je jedna od mojih omiljenih utrka. Osvojila sam četiri puta krunu u Zagrebu, ali svejedno je teško ponoviti takav uspjeh. Staza je izazovna jer je jako dugačka, ali je zato i jako zabavna i sve slalomašice je vole. Zagreb je prekrasan grad, svi mu se uvijek radujemo jer je to jedini veliki i glavni grad u kojem skijamo”, poručila je Mikela Shiffrin. Publiku su glasno pozdravile i dvije hrvatske predstavnice, 19-godišnja Ida Štimac i 22-godišnja Leona Popović.  „Velik rezultat koji sam ostvarila prošle nedjelje ogromna je motivacija i daje mi samopouzdanje za utrku Snježne kraljice. Veselim se sutrašnjim vožnjama i nadam se podršci naših navijača. Očekujemo veliku podršku na Sljemenu i još jednom pozivamo sve navijače da dođu jer nama to puno znači ”, izjavila je Leona Popović. 

„Ozljede su konačno iza mene nakon što sam skoro dvije godine bila u procesu oporavka. Sljeme je na neki način moje domaće brdo i zato se posebno radujem što ću sutra po drugi puta nastupiti. Mislim da je najvažnije da pokažem ono što znam, a to je dobro skijanje“, uzbuđeno je najavila sutrašnju utrku Ida Štimac.

Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga krenuti u 16.15 sati. Kao i prijašnjih godina očekuje se velik broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem online sustava www.ulaznice.hr ili na ovim prodajnim mjestima. Dodatno, na dan utrka, ulaznice će biti moguće kupiti i na okretištu Mihaljevac. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.