Muški slalom „Snow Queen Trophy” 2020. otvara Švicarac Ramon Zenhäusern

Muški slalom „Snow Queen Trophy” 2020. otvara Švicarac Ramon Zenhäusern

Dok su najbolje svjetske slalomašice završavale drugu vožnju, 15 najboljih svjetskih slalomaša sudjelovalo je na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” 2020. Na posebnoj ceremoniji na kojoj su se po prvi puta u voditeljskoj ulozi odlično snašli Ivica Kostelić i Nika Fleiss, skijaši su izvlačili startne brojeve kližući na popularnom klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Kao i na izvlačenju brojeva za žensku utrku, brojni Zagrepčani i posjetitelji Zagreba pozdravili su skijaše koji će sutra od 14.15 sati startati na Crvenom spustu.

Utrku slalomaša otvorit će Švicarac Ramon Zenhäusern: „Tri puta u svojoj karijeri startao sam prvi i svaki put završio četvrti, a sada se nadam da ću ostvariti još bolji rezultat. Trenirao sam, osjećam se spremno za sutrašnju utrku. Impresioniran sam uvjetima za skijanje na Sljemenu, savršeni su i siguran sam da će biti odlična utrka“.

Startni broj dva izvukao je Francuz Alexis Pinturault koji je osvojio sveukupno tri slaloma u Svjetskom skijaškom kupu: „Bio sam ozlijeđen, ali svakim danom osjećam se sve bolje te se nadam da ću sutra biti na najvišoj mogućoj razini. Prošle godine bio sam drugi na Sljemenu iza Hirschera, a ove godine nadam se osvajanju krune“.

Treći iz startne kućice krenut će Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je dva puta bio na postolju Snježne kraljice kao trećeplasirani: „Sretan sam što sam ovdje i motiviran za sutrašnju utrku s obzirom da jedino u Zagrebu nisam stao na najvišu stepenicu postolja“.

Na Crvenom spustu će se natjecati i šest hrvatskih predstavnika - Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović, Filip Zubčić, Samuel Kolega i Leon Nikić.

Sa startnim brojem 17 krenut će Istok Rodeš koji je prošle godine na Sljemenu završio na sedmome mjestu: „Uvijek očekujem i priželjkujem da budem najbrži tako da ću pokušati skijati najbolje što mogu i ostvariti što bolji rezultat. Ako ću skijati na najvišoj razini, čak bolje nego prošle sezone kada sam dokazao da mogu konkurirati najboljim slalomašima, vjerujem da ću se približiti postolju“.

Nakon njega nastupit će Elias Kolega, i to sa startnim brojem 20: „Treninzi na Sljemenu su bili odlični, pripreme su super prošle tako da se veselim sutrašnjem nastupu. Općenito je ova sezona počela odlično za cijelu ekipu, svi smo u dobroj formi i mislim da ćemo to sutra i pokazati. Nadam se da ćemo imati što više predstavnika u drugoj vožnji. Istok i ja smo u jako dobroj formi i mislim da s dvije dobre vožnje možemo biti među najboljima. Ja bih bio zadovoljan s plasmanom u prvih deset natjecatelja“.

Matej Vidović je prije nekoliko tjedana u francuskom Val d'Iseru osvojio 20. mjesto, a na Sljemenu očekuje dobre vožnje: „Pokušat ću dati sve od sebe i fokusirati se na pojedinačne vožnje. Moj najbolji nastup prošle sezone bio je upravo tu na Sljemenu, a ove sezone očekujem još i više“.

Velika su očekivanja i od 26-godišnjeg Filipa Zubčića koji kaže kako se odlično pripremio: „Trenirali smo na Sljemenu i mogu reći kako je staza odlično pripremljena tako da se nitko nema ni na što žaliti.

U pripreme sam uložio 100 posto i sezona je krenula onako kako sam si i zamislio. Iz svake utrke dižem formu sve više i mislim da sam sve bliže postolju“.

Uz naša četiri skijaša koji redovito nastupaju u Skijaškom kupu priliku da nastupaju pred domaćom publikom dobit će i dvojica mladih skijaša, Samuel Kolega i Leon Nikić.

Prisutne je na izvlačenju brojeva pozdravio i pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić: „Zaista mi je drago da nam skijašice i skijaši koji sudjeluju na ovoj utrci u Zagrebu svake godine daju priliku da stvorimo jednu vruću, ludu, veselu atmosferu. Ona je stvarno vrhunska i na tome čestitam organizatorima, a samim time želim svim skijašima puno uspjeha u sutrašnjim utrkama i da im atmosfera bude još i bolja nego što je bila danas i da se osjećaju ugodno u Zagrebu i na našem Sljemenu“.

Prva vožnja muškog slaloma na rasporedu je u 14.15, dok će druga krenuti u 17.40 sati. 

Kao i prijašnjih godina očekuje se velik broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem online sustava www.ulaznice.hr ili na ovim prodajnim mjestima. Dodatno, na dan utrka, ulaznice će biti moguće kupiti i na okretištu Mihaljevac. Cijena ulaznica iznosi 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.