EP vaterpolo: Hrvatska - Njemačka 17-9

EP vaterpolo: Hrvatska - Njemačka 17-9

Odličan početak zahtjevnog turnira, te visoka, uvjerljiva, te i više no zaslužena pobjeda naše muške reprezentacije. U 1. kolu A skupine, Hrvatska je pobijedila Njemačku sa čak 8 golova razlike što je najviša pobjeda Barakuda nad Nijemcima na ovakvim turnirima. Na natjecanjima na kojima je nerijetko znalo biti i podosta muke, nervoze, grča.

Ovo potonje - nervoza, u manjoj mjeri grč, bilo je lagano za zamijetiti samo u prvoj četvrtini. Onoj jedinoj koju je suparnik uostalom i dobio. Vodili su Nijemci u tom razdoblju triput, sva tri puta minimalno (1:0, 2:1, 3:2), te tu valja istaknuti našeg vratara Marka Bijača koji je samo u prvih 8 minuta prikupio 6 obrana. Važno stoga što upravo Markovom zaslugom, Njemačka nije otišla na više od gola prednosti. Ne tvrdimo da bi to bilo nedostižno, ali čemu si stvarati veće probleme i to još tamo gdje nisu potrebni.

Lovre Miloš je tri i pol minute prije kraja druge dionice prvi put Hrvatsku doveo u prednost (4:3), vrlo brzo golom Benića ona je i povećana (5:3), te do kraja utakmice više i nije prestajala padati. U poluvremenu 7:4, nakon treće dionice 13:5, a sredinom zadnje četvrtine bilježimo i najvećih (+10) 16:6. U našoj reprezentaciji su se u strijelce upisali svi osim Xavija Garcije, ali on je ionako specijalist za asistencije. Protiv Njemačke ih je imao čak 4 uz dvije blokade, jedan izbačaj.

Odličan početak Barakudinog siječnja 2020. u Budimpešti.

 Ivica Tucak, hrvatski izbornik:

- Ova njemačka momčad je puno, puno teža, zahtjevnija od ovo što konačan rezultat govori. Zato je naša pobjeda tim značajnija. Nama je trebalo neko vrijeme u početku kako bi se smirili odnosno koncentrirali i takvi onda mirno privodili akcije i napade kraju. Čestitam momcima na pobjedi.

 

 

NJEMAČKA - HRVATSKA 9:17 (2:1, 2:6, 1:6, 4:4)

 

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 500. Suci: Naumov (Rusija) i Colombo (Italija). Opunomoćenik: Raovec (Slovenija)

 

NJEMAČKA: Schenkel (7 obrana), Reibel 2, van der Bosch, Real 1, Schulz, Jüngling 2, Strelezkij, Gielen, M. Stamm, Ma. Ćuk, Restović 3, Eidner, Götz. IZBORNIK: Hagen Stamm.

 

HRVATSKA: Bijač (11 obrana), Macan 1, Fatović 2, Lončar 1, Joković 1 (1), Bukić 2, Vukičević 2, Bušlje 2, Miloš 3, Vrlić 2, Benić 1, Garcia, Marcelić (1 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

 

PETERCI: Njemačka -, Hrvatska 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Njemačka 13,  Hrvatska 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Real (23).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Njemačka 6-10 (60%), Hrvatska 8-12 (66%)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.