Predsjednica se sastala s članovima Splitskog kluba olimpijaca

PREDSJEDNICA KLUB OLIMPIJACA SPLIT

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se nakon svečane mise, koja se služila na splitskoj Rivi u povodu blagdana Sv. Dujma, zaštitnika toga grada Splita, u Galeriji "Meštrović" s članovima Splitskog kluba olimpijaca.

Prilikom susreta Predsjednica je kazala kako je impozantno da u Splitu ima devedeset i osam osoba koje su osvajale olimpijske medalje u dvanaest sportova, što čini Split "najsportskijim gradom u svijetu". Prisjetila se prve olimpijske medalje u Barceloni 1992. godine, koju je nakon osamostaljenja i priznanja Hrvatske osvojio Goran Ivanišević, koji je nosio hrvatski stijeg. Dodala je da nikada neće zaboraviti te trenutke jer oni ostaju u sjećanju, a prisjetila se i Blanke Vlašić, Tonija Kukoča, Dina Rađe i mnogih drugih sportaša."Iznimno je bitno promicanje sporta. Ja to radim punim srcem i ne samo da sam sportski entuzijast, već i vjerujem da je sport iznimno bitan za zdravlje nacije, ali i za zdravo razmišljanje, optimizam, za postavljanje i ispunjavanje ciljeva. Zalažem se da se što prije donese nova strategija razvoja sporta, kao i najavljeni zakon o sportu za koji se nadam da će se konačno primjenjivati", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako treba sagledati gdje smo danas počevši od malih nogu, od toga koliko djeca imaju sati sporta, tjelesnog odgoja ili fizičkih aktivnosti te koliko su im dostupni sportovi i bavljenje njima nakon škole jer je to jedini način da stvaramo nove talente i olimpijce. Dodala je kako u Hrvatskoj imamo tendenciju da brzo zaboravljamo vlastite uspjehe te istaknula kako se u svijetu još sjećaju slavne pobjede hrvatske reprezentacije u Moskvi te mnogih drugih hrvatskih pobjeda i sportaša.U ime Splitskog kluba olimpijaca Predsjednicu je dočekao Milivoj Bebić, koji je istaknuo da posebno cijene njezinu potporu hrvatskome sportu i sportašima, a u znak sjećanja na današnji susret uručio joj je zlatnu plaketu toga kluba.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.