EP: Sandra Perković dominirala u Varaždinu, Hrvatska ukupno šesta

EP: Sandra Perković dominirala u Varaždinu, Hrvatska ukupno šesta

Ovaj vikend se  u Varaždinu na stadionu „Sloboda“ održava Ekipno prvenstvo Europe u atletici 2. liga. Nakon prvog dana Hrvatska je šest od 12 reprezentacija, a iz 2. lige ispast će pet reprezentacija, dok će u 1. ligu samo najbolja. Perković je bacila 68,58 metara, svoj najbolji hitac sezone, treći u svijetu, i rekord europskih prvenstava 2. lige.

„Bilo je odlično, bacila sam disk jako daleko. Znala sam da sam dobra, čak sam se malo pribojavala same sebe da ne napravim opet neke iste tehničke pogreške. Najvažnije mi je bilo da prvi bude ispravan“, rekla je Perković nakon natjecanja te dodala da je konkurencija u drugoj ligi bila jača nego u prvoj.

"Tamo je pobijedila je djevojka sa 61 metrom. Ja sam priželjkivala možda čak i dalji hitac, ali mislim da još nisam spremna. Ovo je malo drugačije natjecanje i mislim da je atmosfera bila odlična, a meni je bilo najbitnije osvojiti 12 bodova“, kazala je Perković koja je komentirala atmosferu u reprezentaciji.

„Jako sam ponosna na našu reprezentaciju, pomlađeni smo i to su male zvijezde koje dolaze. Ja ih znam sve i drago mi je da sam ja kao kapetanica donijela maksimalan broj bodova. A sutra neka kapetanica bude Sara Kolak“, završila je Sandra Perković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.