Gadonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u petak je uručio odluke o dodjeli tri stana varaždinskim liječnicima

STANOVI ZA BOLNICU

U Općoj bolnici Varaždin gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u petak  je uručio odluke o dodjeli tri stana varaždinskim liječnicima. U nazočnosti dr. Nenada Kudelića, ravnatelja varaždinske bolnice, dr. Ivana Hermana, člana savjeta gradonačelnika,  zamjenika župana Roberta Vugrina te predstavnika Javne ustanove Gradski stanovi odluke o dodjeli stanova primili su liječnici Opće bolnice Jasmina Mihaljević, Josip Prtorić i Dijana Ječmenica.

Nakon što su se svi složili da je dodjela stanova liječnicima dobra strategija njihovog zadržavanja u bolnici gradonačelnik dr. Ivan Čehok je naglasio: Pokazalo se ta naša ideja da grad svoje stanove prepusti općoj bolnici kako bi moglo stambeno zbrinuti liječnike je više nego dobra jer je naišla na plodno tlo. Prošle godine dodijelili smo četiri stana, a ove godine imamo još tri nova. Ima čak i više interesa nego što smo imali stanova. Slijedeće godine nastavljamo s tim modelom i imat ćemo još četiri stana za varaždinske liječnike.Svima nam je jasno da liječnika nema, a način da privučete liječnike kao što je to slučaj i u drugim europskim državama je da im omogućite stambeno zbrinjavanje.

Grad je izdvojio sredstva za uređenje stanova u Hrašćici, a u proračunu za slijedeću godinu također su planirana sredstva za to. Grad i na druge načine pomaže liječnicima i zdravstvu iako formalne nadležnosti nad zdravstvom nemamo. Dat ćemo sredstva za opremanje bolnice i za usavršavanje liječnika a pripremamo i otvaranje vrtića u sklopu bolnice. Time pokazujemo našu svijest da je u ovom trenutku potrebno ojačati našu bolnicu kako bi naši građani imali što je moguće bolju zdravstvenu sigurnost. – zaključio je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.