Huaweijevo 5G MEC rješenje osvojilo Wireless Inovation nagradu na ovogodišnjoj WCA ceremoniji

Huaweijevo 5G MEC rješenje osvojilo Wireless Inovation nagradu na ovogodišnjoj WCA ceremoniji

Huaweijevo 5G MEC rješenje osvojilo je Wireless Inovation nagradu naceremoniji koju je u Londonu održao Total Telecom, svjetski poznata međunarodna telekomunikacijska medijska kompanija.Huawei je nagradu dobio za svoje 5G MEC rješenje na području tehničkih inovacija, poslovanja i izgradnje ekosustava.

Multi-access Edge Computing (MEC) je ključna tehnologija koja se koristi kod 5G rješenja. Ona koristi aplikacije, sadržaj i funkcije obrade usluga te raspoređuje resurse u osnovnoj mreži MBB-a krajnjim korisnicima, pružajući optimalno i pouzdano iskustvo korištenja. Također, danas je MEC postao važan alat za digitalnu transformaciju u telekomunikacijskoj industriji.

Huaweijevo 5G MEC rješenje temelji se na povezanosti i računarstvu. Koristi inovativne tehnologije poput Cloud Native-a, pametnog povezivanja i heterogenog računarstva zbog dinamičke raspodjele i prilagođavanja mrežnih resursa. Huawei je u razvoju rješenja surađivao s brojnim operaterima i partnerima kako bi uspješno predstavio niz rješenja za komercijalnu upotrebu ovog vodećeg 5G MEC rješenja.

Iz Huaweija najavljuju kako će nastaviti s povećavanjem ulaganja i inoviranjem, kako bi ova tehnologija dodatno napredovala i postala vodeći odabir za operatere koji grade MEC. Kompanija će nastaviti surađivati s brojnim partnerima kako bi u potpunosti iskoristila mogućnosti koje nudi 5G, promičući inovacije među-industrijskih aplikacija i opskrbljujući uslugama brojne industrije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.