Tjedan karijera na FOI-u - 55 poduzeća, 33 pozvana predavanja i 13 radionica

Tjedan karijera na FOI-u - 55 poduzeća, 33 pozvana predavanja i 13 radionica

Na FOI-ju je održan 7. Tjedan karijera. U organizaciji FOI-evog Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK). Ove godine na Tjedan karijera okupio je  55 poduzeća , a od ponedjeljka do četvrtka održano je sveukupno 33 pozvana predavanja i 13 radionica. Glavni dan Tjedna karijera  je danas, 19. listopada kada će se održati glavno motivacijsko predavanje za studente (Ana i Tomislav Car iz Infinuma), nakon čega će se poslodavci studentima predstaviti putem pitcheva te na štandovima u sklopu „karijernog špancira“. Na kraju dana će se ovaj važan karijerni događaj začiniti neformalnim druženjem za poslodavce te Brucošijadom za studente (u organizaciji Studentskog zbora FOI).

Tjedan karijera događaj je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca, alumnija i studenata. Nakon bogatog programa od ponedjeljka do četvrtka, s brojnim zanimljivim i stručnim temama iz poslovnog svijeta kroz radionice i predavanja, petak donosi jedinstven program. Petak, 19. listopada 2018., glavni dan Tjedna karijera, počet će s motivacijskim predavanjem za studenete koje će održati suosnivač i CEO tvrtke Infinum, Tomislav Car, zajedno sa suprugom Anom Car, projektnom menadžericom u Infinumu, na temu „Zašto vođenje vlastitog biznisa izgleda kao jahanje lava“.

Nakon pauze počinje dio programa „Employer pitches“ kada će se 40-ak poslodavaca kratkim pitchevima boriti za naklonost studenata, koji će putem aplikacije glasati za najbolji pitch. Poslodavci će se potom preseliti u FOI hodnike na dio programa „karijerni špancir“, koji se prethodnih godina pokazao vrlo uspješnim te smo ove godine produžili trajanje na 3 sata. Poslodavci će „zauzeti“ FOI hodnike te se umrežavati s potencijalnim budućim zaposlenicima, a studenti će imati prilike sagledati širu sliku o tržištu rada te upoznati svoje potencijalne poslodavce. Kao paralelni dio programa glavnoga dana, već tradicionalno će se održati događanje za karijerne djelatnike, ove godine naziva Career Caffe i u neformalnijem tonu.

Održat će se kratka prezentacija „Tjedan karijera – Behind the Scenes“ od strane organizatora (CPSRK) te radionica za karijerne djelatnike, koju će izvoditi Adecco uz podršku HUP-a. Ove godine u sklopu Tjedna karijera održat će se i mnoga izdvojena karijerna događanja, kao što je karijerna radionica za studente (koju će izvoditi Adecco uz podršku HUP-a), karijerno predstavljanje studentskih udruga na FOI-ju i kava s diplomantima (AMAC kava). Ovogodišnji noviteti odnose se na novu i unaprijeđenu mobilnu aplikaciju Tjedna karijera, čija je glavna svrha umrežavanje poslodavaca i studenata, a realizirana je suradnji CPSRK-a, studentskog tima dizajnera i developera te kroz podršku tvrtke Occam. I ove godine smo studentima omogućili nagradnu igru – dijelimo čak 50 bogatih nagrada sveukupne vrijednosti 15 tisuća kuna. Studenti sudjeluju u nagradnoj igri ukoliko sudjeluju i na aktivnostima Tjedna karijera, a sve je omogućeno kroz mobilnu aplikaciju. Na 7. Tjednu karijera sveukupno će sudjelovati više od pedeset poslodavaca kojima se zahvaljujemo na interesu te na cjelokupnom doprinosu ovogodišnjem Tjednu karijera. Oni su: A1, Adacta, Adecco, APIS IT, Arbona d.o.o., Asseco SEE, Async Labs, Bornfight, CET, Coria, CS Computer Systems d.o.o, ecx.io - an IBM Company, Ekobit, Emil Frey Digital, Ericsson, Erste Bank, Erste Group Card Processor d.o.o., EY, Fina, Five, Flavo obrt, Gideon Brothers d.o.o., GIT d.o.o., Hrvatski Telekom, IGEA, Inchoo d.o.o., INFINUM, Infodesign d.o.o., Itmedia, KING ICT, MARKER d.o.o., Mediatoolkit, MEGATREND POSLOVNA RJEŠENJA d.o.o., Mercury Processing Services International, minus5, Mobilisis d.o.o., Occam, Perpetuum, PlaviTim d.o.o., Point Visible, Poslovna inteligencija, Privredna banka Zagreb, PwC, RBA, Rimac Automobili d.o.o, Sedam IT d.o.o., Span d.o.o., Styria Digital Services, SysKit, Tehnološki park Varaždin, The Swiss Digital, Trikoder, Undabot, Upchain, Zagrebačka banka d.d.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.