Međunarodna konferencija Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena, izložba i prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice”

žene

Međunarodna organizacija Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena,  organizirala je 6. i 7.ožujka, u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu međunarodnu konferenciju “Napredak žena, napredak ekonomije, ostvari potencijal!” u okviru koje su na svečanoj večeri u hotelu Westin dodijeljene i prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” ženama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, europskih i prekooceanskih zemalja,
Konferencija u Zgrebu održana je u svjetlu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske Unije, a u fokusu je bio položaj žena u politici. Panel žene u diplomaciji okupio je stoga saborske zastupnice među kojima su bile Željka Josić, Irena Petrijevčanin Vuksanović, Marijana Petir, Vera Tadić iz Hrvatskoga diplomatskog kluba te Delfa Kosić, zastupnica austrijske Narodne stranke (ÖVP) u Općinskom vijeću grada Salzburga.O svojim iskustvima iz Kanade i Hrvatske i europske politike govorila je zastupnica u Europskome parlamentu Ruža Tomašić.

Geslo ovogodišnje konferencije je Žene kao pokretači promjena, a osnivačica CWN/MHŽ-a Caroline Spivak ističe da su žene snaga društva i da ih treba poticati u svim područjima rada, bilo da je riječ o ekonomiji i poduzetništvu, medicini i znanosti, tehnologiji i gospodarstvu, ili kulturi i umjetnosti te kaže:- Žene posvuda u svijetu pozitivno utječu na sva područja života, čemu svjedoče naše dobitnice nagrada. Vrijednost projekta jest u umrežavanju žena hrvatskoga podrijetla diljem svijeta iz svih područja djelovanja, a Međunarodni je dan žena globalni podsjetnik na jednakost šansi kao društvene i civilizacijske stečevine. Dobitnice ovih nagrada pozicioniraju i brendiraju Hrvatsku na svjetskoj karti, dodala je Spivak. Mreža okuplja pet stotina članica, a među njima su ugledne poslovne žene, sutkinje, umjetnice, pilotkinje, znanstvenice, humanitarke. Žene koje su otvarale putove drugim ženama. U  okviru konferencije u Hrvatskoj matici iseljenici upriličeno je isvečano otvorenje izložbe Moj životni put Oder nicht hrvatsko-njemačke umjetnice Ankice Karačić, dobitnice nagrade ”Utjecajne hrvatske žene”.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.