Svi na Terry Fox Run

Svi na Terry Fox Run

Humanitarna utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u utrku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no utrku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i umro je u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska. Hrvatska obilježava dvadeseta godina održavanja, tijekom kojih se prikupilo više od 6,5 milijuna kuna i koja je okupila više od 100.000 sudionika. Dvadeseto izdanje utrke održat će se 29. rujna na jezeru Jarun.

Humanitarna akcija održava se u organizaciji agencije MPG i Veleposlanstva Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravstva te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Cjelokupan iznos prikupljen tijekom akcije i ove godine donirat će se Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.