Prvi maraton u Puli ovog će vikenda okupiti brojne rekreativne i profesionalne trkače

Prvi maraton u Puli ovog će vikenda okupiti brojne rekreativne i profesionalne trkače

Uniline, vodeća destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe, sve je više prisutna u sportskom segmentu i investira u sportski turizam, zbog čega je podržala organizaciju prvog Pula Marathona. Prvi Pula Marathon će se održati u sklopu petog izdanja popularne utrke Pulske Xice, pa će se od ove godine osim na pet i deset kilometara, trkači moći nadmetati i u novim disciplinama - maratonu (42 kilometara) i polumaratonu (21 kilometar).

Uniline je službena turistička agencija mnogih sportskih klubova i federacija u Hrvatskoj, organizator je sportskih kampova za mlade sportaše, organizira pripreme domaćih i stranih sportaša i ima bogatu ponudu sportskih putovanja i atrakcija u regiji.

„U Unilineu smo ponosni na iskustvo koje imamo u organizaciji najrazličitijih sportskih događaja, a sportski segment nam je važan u ukupnoj ponudi kompanije. Smatramo da poticanjem sporta potičemo zdravi životni stil, ali sport vidimo i kao odličan način za produljenje turističke sezone i dio razvoja sportskog turizma za koji Pula i Istra imaju izuzetan potencijal. Kao vodeća destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj nastavit ćemo ulagati u sportski turizam kao i razvoj lokalne sredine te smatramo da je Pula Marathon jedan od načina za to“, istaknuli su iz Uniline-a.

Inicijator ove utrke je Turistička zajednica grada Pule, a osim zanimljive staze koja prolazi kroz centar grada trkači će moći uživati u popratnom zabavnom programu te festivalu svjetlosti Visualia koji se održava u isto vrijeme. Organizatori su mislili i na mališane za koje je u nedjelju 22. rujna organizirana dječja utrka.

Osim toga, Uniline priprema i expo-zonu na Giardinima u kojoj će pokazati najatraktivnije aranžmane u nadolazećoj skijaškoj sezoni, a pomoću simulacije skijanja na Nintendo Wii konzoli posjetitelji će imati priliku za virtualnu zabavu na padinama planina. Expo-zona će u petak biti otvorena od 15 do 22 sata, u subotu od 10 do 20, a u nedjelju od 9 do 15 sati.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.