Plenković na Europskom tjednu sporta: Sportom od najranijih dana usađujemo sjajne vrijednosti za život

Plenković na Europskom tjednu sporta: Sportom od najranijih dana usađujemo sjajne vrijednosti za život

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je na Europskom trgu u Zagrebu sudjelovao na otvorenju Europskog tjedna sporta.

U prigodnom obraćanju okupljenima, zahvalivši svima koji su dali doprinos održavanju Europskog tjedna sporta, naglasio je da se obilježavanjem Europskog tjedna sporta šalje poruka da se bavljenjem sportom od najranijih dana usađuju sjajne vrijednosti za život. 

"Bavljenje sportom usađuje vrijednosti prijateljstva, fair playa, poštenja, timskoga duha, rada, ustrajnosti, upornosti, a ujedno je i put koji stvara dugotrajna neraskidiva prijateljstva", rekao je Plenković.

Pozdravio je sudjelovanje velikog broja djece koja svojim aktivizmom inspiriraju, kao i prijatelje zrelije dobi koji pokazuju kako se u svakoj životnoj fazi treba ponašati aktivno.

 

U Vladinoj politici uključivosti izrazito je važno da se manifestira i kroz sport

Izrazivši zadovoljstvo što su inicijativu podržali vrhunski hrvatski sportaši, a napose predstavnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora, osobe s invaliditetom, zaključio je kako je u Vladinoj politici uključivosti izrazito važno da se ona manifestira i kroz sport. 

"Vlada je angažmanom, radom, iskustvom i jedinstvenom simbolikom koju Janica Kostelić, jedna od naših najboljih sportašica svih vremena daje na čelu Središnjeg državnog ureda za šport, učinila iskorake i u proračunskom smislu, a i u kontekstu nove Nacionalne strategije športa koju smo usvojili ovog srpnja za razdoblje 2019. – 2026. godine", rekao je Plenković.

Pozdravivši sve predstojeće aktivnosti u obilježavanju Europskog tjedna sporta premijer je poručio da uvijek treba imati na umu da je sport prijateljstvo i uživanje, a nikako nasilje.

"Te poruke moraju svima biti jasne. Sportom se bavimo da bismo bili zdravi i veselili se i na taj ga način treba tretirati", zaključio je Plenković označivši potom početak Utrke građana #BeActive.

Uz predsjednika Vlade na otvorenju Europskog tjedna sporta bili su ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministri uprave i rada i mirovinskoga sustava, Ivan Malenica i Josip Aladrović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.