Svečano otvoren Novi sortirni centar

Svečano otvoren Novi sortirni centar

Hrvatska pošta svečano je otvorila svoj Novi sortirni centar (NSC) u Velikoj Gorici. Najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe ubrzava sve poštanske procese što znači bržu i kvalitetniju dostavu svim našim korisnicima. Ovo je najveći ulog u budućnost tvrtke, ali i imperativ za razvoj temeljnog poslovanja. Također, NSC je važan i za razvoj e-trgovine u Hrvatskoj te jedini pravi odgovor na stalno rastuće tržište paketa.

Na svečanom otvaranju Novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici sudjelovao je i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković. „Ovaj projekt vrijedan više od 350 milijuna kuna objedinjava poslovanje s četiri lokacije po Zagrebu i osigurava učinkovitiju te tehnološki napredniju obradu pošiljaka. Čestitam Upravi te svim zaposlenicima i zaposlenicama Hrvatske pošte. Vjerujem da ćete na ovaj način i u operativnom i u financijskom smislu nastaviti podizati kvalitetu rada Hrvatske pošte i usluga hrvatskim građanima i gospodarstvu“, kazao je u svom govoru Andrej Plenković.

Svečanom otvaranju nazočili su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar državne imovine Mario Banožić. Također, u otvaranju je sudjelovao i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država William Robert Kohorst te predsjednik Uprave International Postal Corporationa Holger Winklbauer.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, istaknuo je Hrvatsku poštu kao jednu od tvrtki iz njegova resora koja uspješno upravlja svojim poslovanjem i investicijama. Tom je prigodom ministar rekao kako je Hrvatska pošta kao najveća tvrtka po broju zaposlenih unutar njegova resora specifična i po svojoj rasprostranjenosti. Više od 1000 lokacija čini ju jedinstvenom i dostupnom svim građanima.

„Za moj tim ovo je ostvarenje najveće investicije koju smo zacrtali u razvojnoj Strategiji Pošta2022. i temelj na kojem dalje gradimo razvoj poslovanja, logistike i ljudi. Nastavljamo raditi kako smo zacrtali Strategijom, ulaganjem u hrvatsko gospodarstvo, dizanjem primanja naših zaposlenika, dizanjem produktivnosti svih procesa u kompaniji u cilju zauzimanja pozicije ne samo na hrvatskom tržištu već i pozicioniranjem Hrvatske pošte u regiji“, rekao je na otvaranju Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 350 milijuna kuna, u kompleksu radi više od 1500 radnika (sortirnica, poštanska logistika, paketna logistika, prijevoz i vozni park, IT i podatkovni centar, podrška poslovanju). Visoko regalno skladište ima kapacitet 8000 paletnih mjesta te je ukupne nosivosti 6400 tona. Kapacitet stroja za automatsku razradu paketa jest 15 000 pošiljaka po satu, mase paketa od 100 grama do 30 kilograma.

Novi sortirni centar Hrvatske pošte odgovor je na tržišne potrebe, razvoj gospodarstva i dobar je primjer investicijskog ulaganja i poslovnih ciklusa usmjerenih razvoju Hrvatske uopće.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.