Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma

Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma

Večeras je u Vinkovcima, na imanju Kunjevci, dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Uoči ove svečane dodjele nagrada, danas su za sudionike organizirane prezentacije, najprije posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus na kojem je održano predavanje 'Pokret Farm to Table'. Predavanje je održao Deni Srdoč, najmlađi chef u Hrvatskoj koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu.

Uz to, organiziran je posjet Kutjevu i Požegi gdje su održane radionice i degustacije s temom 'Vinska priča – graševina' uz uvodničare Anu Dijan i Krešimira Macana te vodstvo prvaka u sommelierstvu Siniše Lasana i Darka Lugarića u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu.

Također, organiziran je i posjet Parku prirode Papuk i Park šumi Jankovac, uz obilazak jankovačkog slapa Skakavac, jankovačkog jezera, groba grofa Jankovića i staklane. Na završetku obilaska održano je i predavanje 'Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.

Drugi dio nagrada dodijelit će se 4. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu u kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Organizatori Dana hrvatskog turizma su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, koji ovu manifestaciju organiziraju već dvanaestu godinu zaredom.

Generalni sponzor je Hrvatska elektroprivreda - tradicionalni pokrovitelj očuvanja hrvatske kulture i baštine. Sa željom da očuva, podupre i oživi kulturnu scenu u Hrvatskoj, HEP već dugi niz godina podupire projekte iz područja umjetnosti i kulture, ali i projekte koji za cilj imaju očuvanje tradicije i baštine. HEP- više od struje!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.