Osmi tjedan karijera na FOI-u od 14.do 18. listopada - pozvani ste

tjedan karijera

Od ponedjeljka do petka, 14. do 18. listopada  na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održava se jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj. Osmi Tjedan karijera u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-a započinje u ponedjeljak u 10 sati u dvorani 1 (FOI 1, Pavlinska 2, Varaždin), panel diskusijom s uspješnim bivšim studentima FOI-a.

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces. Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 56 poduzeća, čiji će predstavnici održati 30 radionica i osam panel diskusija na teme 'Dizajn i razvoj softver-a', 'IoT-a', 'Blockchain/FinTech', 'Informacijska sigurnost', 'Digitalna transformacija', 'AI/Strojno učenje/Big Dana' te 'Upravljanje IT projektima'.Fakultet organizacije i informatike njeguje odnos sa svojim uspješnim bivšim studentima, stoga će u okviru ovog događanja biti održane i dvije panel diskusije na temu karijere informatičara, odnosno ekonomista nakon FOI-ja, u kojoj će sudjelovati uspješni FOI-jevi bivši studenti.Više o samim poduzećima, projektima na kojima rade  i otvorenim pozicijama za zapošljavanje, studenti moći će se saznati na tzv. 'Karijernom španciru', odnosno neformalnom umrežavanju s poslodavcima.

Isto tako, ovo je odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja.

Više o programu 8. Tjedna karijera možete saznati ovdje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.