Najavljen ovogodišnji „Halloween party“ u atriju županijske palače u Varaždinu

KIKI I NATALIJA

Nakon vrlo uspješne manifestacije održane prošle godine u atriju varaždinske Županijske palače, Turistička zajednica Varaždinske županije i ove će godine organizirati „Halloween u atriju“. Na press konferenciji održanoj 25. listopada, u vinskom podrumu Županijske palače najavljen je još bogatiji i sadržajniji program, koji će započeti 31. listopada od 18 sati, a predstavili su ga Natalija Martinčević i idejni začetnik manifestacije Kristijan Petrović Kiki.

- Prošlogodišnja manifestacija prošla je iznad naših očekivanja i upravo radi pozitivnih iskustava i izlagača i posjetitelja odlučili smo i ove godine organizirati „Halloween u atriju“. U sklopu manifestacije na temu buče predstaviti će se  OPG-ovi, varaždinske obrtnice i Udruge. Također, očekujemo i goste iz 15-tak zemalja iz cijelog svijeta od Slovenije do Singapura. – rekla je Martinčević.

Zanimljiv i bogati program očekuje se 31. listopada od 18 sati, a svi posjetitelji moći će se zasladiti i prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče, kuhanim bazginim vinom iz kotla, kuhanim jezivim punčom, pečenim jabukama i kestenima. U ponudi će biti crno pivo i Whychwood pivo koje će gostima ponuditi Medina škrinja.

O programu je govorio Kristijan Petrović Kiki, uz napomenu da su za Halloween zaduženi Kelti, što znači da je star više od 2500 godina. U drugim zemljama Halloween je pandan za naš fašnik, a 31. listopad u keltskoj je povijesti obilježavao kraj stare i početak nove godine. 

- I ove godine program će početi u 18 sati, imati ćete priliku vidjeti proizvode travara, kušati posebno pivo, očekuje vas predavanje o vampirima Istočne i srednje Europe u koje će započeti u 19.30. Krunoslav Čolo i ove će se godine pojaviti će se u ulozi druida koji će predstaviti zapise na raznim pismenima, biti će tu razne trave, masti, torbice s šišmišima i još puno, puno zanimljivosti, a oko 20.30 sati goste očekuje i iznenađenje – napomenuo je Petrović. 

Svi građani pozvani su da se pridruže dobroj zabavi. Maskiranje je poželjno jer će se ove godine prvi puta birati naj-maska, a najoriginalniji biti će nagrađeni vikendom u jednoj od prekrasnih Kuća za odmor s pričom. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.