U Rijeci predstavljen program RI2020 – Europska prijestolnica kulture

U Rijeci predstavljen program RI2020 – Europska prijestolnica kulture

Izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Ivica Poljičak prisustvovao je predstavljanju programa RI2020 – Europske prijestolnice kulture u srijedu, 30. listopada 2019. godine u prostorima Exportdrva u Rijeci.

Državni tajnik Poljičak istaknuo je važnost projekta Europske prijestolnice kulture za cijelu Hrvatsku jer otvara vrata dijaloga, suradnji i podrške u internacionalnom prostoru međusobne razmjene i učenja. Naglasio je kako pozitivno utječe na sve slojeve društva jer kulturu čini svojevrsnim impulsom za poticanje razgovora, povezivanja i suradnji.

Ističući kako Hrvatska sljedeće godine predsjeda Vijećem Europske unije državni je tajnik Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture prepoznao kao priliku koja će Hrvatsku učiniti još vidljivijom na europskoj karti događanja 2020. godine i koja će time postati domaćin velike europske obitelji.
 
Svima uključenima u projekt EPK, strateškim partnerima, ustanovama i organizacijama u kulturi, projektnim timovima, ali i svim građanima Rijeke zahvalile su se Emina Višnić i Irena Kregar Šegota u ime tvrtke RIJEKA 2020, osnovane za provedbu projekta prijestolnice kulture. Na predstavljanju programa govorili su gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnik za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija.
 
U kulturno-umjetničkom programu očekuje se više od 600 događanja i 250 umjetničkih i kulturnih projekata. Osim predstavljanja najznačajnijih dijelova programa za 2020. godinu, predstavljeni su i voditelji te organizacije programskih cjelina projekta EPK kao i sponzorski te medijski partneri projekta. Tom su prilikom osim direktorice projekta Emine Višnić predstavljeni i umjetnički ravnatelj programa Slaven Tolj te voditelji programskih cjelina.

Šira javnost će biti upoznata s predstavljenim programom početkom prosinca na riječkom Korzu kroz glazbeni događaj namijenjen svim građanima Rijeke i okolice te svima zainteresiranima.
 

FOTO: Rijeka 2020 - EPK

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.